vestnik

Od četrtka ponovno zaprte kulturne ustanove

Vestnik, STA, 31. 3. 2021
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Z zapiranjem javnega življenja bodo od četrtka znova zaprte tudi vse kulturne ustanove. Z odlokom o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v RS se tako zapirajo vse galerije, muzeji, knjižnice, arhivi in ograjeni parki.

V skladu z omenjenim odlokom, ki velja do vključno 11. aprila, se tudi začasno prepovejo kulturne in kinematografske storitve vsem uporabnikom. 

Predsednica Združenja splošnih knjižnic Vesna Horžen je pojasnila, da v tem času tudi brezstična izposoja gradiva ne bo mogoča, saj odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS knjižnic ne navaja med izjemami.

Knjižnica
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Svoja vrata bodo med 1. in 12. aprilom zaprli tudi pomurski muzeji in galerije. Bodo pa kot običajno tudi tokrat stik z javnostjo ohranjali na spletiščih in družbenih omrežjih, kjer bodo nekateri pripravili zanimive vsebine za spletno druženje. Iz Galerije Murska Sobota pa sporočajo, da si bodo obiskovalci od 12. aprila ogledali razstavo umetnikov iz Ingolstadta, Hansa Dollingerja, Barbare Schölß in Michaela Schölßla. 

kultura zavod koronavirus