vestnik

Od danes rezervacije za Teden restavracij. Sodeluje tudi šest pomurskih gostiln

Vestnik, 1. 6. 2020
Arhiv Tedna Restavracij
Sodelujejo tudi pomurski gostinci.
Aktualno

Od petka, 12. junija, do 21. junija boste lahko brbončice razvajali na Tednu restavracij. V gastronomski akciji bo sodelovalo tudi šest pomurskih gostincev.

S ponedeljkom, 1. junijem, bodo restavracije začele sprejemati rezervacije za prestavljeni gastronomski projekt Teden restavracij 2020, ko posebne restavracije nudijo sezonske menije po enotni ceni, ki bo v tem tednu enaka lanski, in sicer 19 evrov. Izjema so najboljše ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Število sodelujočih restavracij in gostiln je 102, od tega 17 prvič. Morajo pa chefi pri pripravi jedi upoštevati skupne poudarke, letos morajo povezati tradicijo in sodobnost. "Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije. Hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, temveč mora tradicijo nadgrajevati," piše na spletni strani.

Katere pomurske gostilne sodelujejo v akciji?

- gostilna Rajh, Bakovci

- restavracija Kodila, Markišavci

- gostilna Tramšek, Žerovinci

- gostilna Zorko, Boreci

- gostilna Mencinger, Črešnjevci

- gostilna Tonček, Beltinci

- gostilna Mencinger, Črešnjevci

Kot je v sporočilu za javnost poudaril selektor projekta Uroš Mencinger, se mora življenje po epidemiji čim prej normalizirati. Letošnja akcija prinaša tudi novost: "Teden restavracij se je leta 2012 začel s ceno 12 evrov, nato pa je vsako leto z novo letnico dodajal po evro, z namenom, da postopno dosežemo 'pravo' ceno. Menimo, da smo jo dosegli lani, z 19 evri," doda Mencinger. V ta namen cene menija ne bodo dvignili, a bo obrok dražji v najbolje ocenjenih restavracijah, ki se ponašajo s tremi ali več srčki. Po besedah Mencingerja z doplačilom za srčke želijo spodbuditi obisk v restavracijah z enim in dvema srčkoma ter razbremeniti gnečo v najbolj zaželenih restavracijah. 

teden-restavracij gastronomija restavracija hrana
Kaj zdaj berejo drugi