vestnik

Od jutri po vsej državi razglašena velika požarna ogroženost

Vestnik.si, STA, 13. 3. 2022
Pixabay
Požar v naravi
Aktualno

Uprava za zaščito in reševanje s ponedeljkom po vsej državi - izjema so območja s snežno odejo - razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Od ponedeljka je tako poleg požiganja in odmetavanja gorečih ter drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi izvajanje aktivnosti, ki predstavljajo požarno nevarnost.

Natančneje je s ponedeljkom v naravnem okolju prepovedano kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.
Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor, še piše v sporočilu uprave za zaščito in reševanje.

Pozar v naravi
R.K.
Požar v naravi
Zaradi suhe zime prihaja po vsej državi do številnih manjših požarov trave, grmičevja in podrasti v gozdu. Padavin sicer po napovedih vremenoslovcev ni pričakovati niti v naslednjem tednu, tako da se bo suša ob prehodu v koledarsko pomlad še stopnjevala.