vestnik

Takšen je začasen prometni režim v Gornji Radgoni

Vestnik.si, 11. 1. 2022
Vanesa Jaušovec
Z gradnjo krožišča bodo pričeli 12. januarja.
Aktualno

V centru Gornje Radgone se bo 12. januarja začela gradnja krožišča

Občina Gornja Radgona je obvestila javnost, da bo izbrani izvajalec del GMW, d. o. o., v sredo, 12. januarja, začel z izvajanjem gradbenih del pri ureditvi novega krožišča v centru Gornje Radgone. 
Od srede naprej bo zaradi izvajanja gradbenih del v celoti zaprt uvoz na avtobusno postajo iz smeri Lenarta, in sicer vse do poslovnega prostora Urarstvo Budja. V celoti bo zaprto tudi parkirišče pred avtobusno postajo, ki se bo od tega dne naprej v celoti preselila na lokacijo spodnje avtobusne postaje pri železniški progi.
Parkirni prostori bodo v tem času zagotovljeni samo na zgornjem parkirišču nad avtobusno postajo, do katerega bo dostop iz smeri Prešernove ceste omogočen enako, kot je bilo že do sedaj, prav tako pa na voljo ostajajo drugi parkirni prostori po mestu. Dostop iz smeri Lenarta in Radencev bo omogočen prek prilagojenega uvoza s Partizanske ceste mimo objekta Nove kreditne banke Maribor (v tem delu bo dosedanji enosmerni promet začasno spremenjen v dvosmerni promet, tri parkirna mesta ob robu pločnika pa bodo zaradi normalnega odvijanja dvosmernega prometa ukinjena). Do vseh lokalov, ki se nahajajo na območju avtobusne postaje, bo omogočen dostop peš po pločniku iz smeri Prešernove ceste in po stopnicah iz smeri zgornjega parkirišča nad avtobusno postajo.
Kot smo že pisali, bo vrednost del znašala slabih 770 tisoč evrov, krožišče pa bo krasila tudi prav posebna skulptura. Kakšna, si lahko preberete tukaj.

Prometni režim GR
Spletna stran Občine Gornja Radgona
Takšen bo začasen prometni režim v centru Gornje Radgone.

gornja-radgona krožišča gmw