vestnik

DSO Ljutomer zapira svoja vrata

M.V., 3. 7. 2020
Marina Vrbnjak
Zaradi povečanih tveganj in slabše epidemiološke situacije se s 4. julijem 2020 začasno za obiskovalce zapira Dom starejših občanov v Ljutomeru.
Aktualno

Vlada je v soglasju s Skupnostjo socialnih zavodov sprejela odločitev, da zaenkrat domov za starejše občane ne zapre za obiske. Lahko pa tako odločitev še vedno sprejmejo vodstva posameznih domov.

Zaradi povečanih tveganj in slabše epidemiološke situacije se tako s 4. julijem  začasno za obiskovalce zapira Dom starejših občanov v Ljutomeru. Prav tako niso dovoljeni izhodi stanovalcev. "Morebitne spremembe bomo sporočili v naslednjem tednu," so zapisali na spletni strani DSO Ljutomer.

V Sloveniji okužb v domovih za starejše za zdaj ne beležijo

Novih okužb s covidom-19 v domovih za starejše v Sloveniji do danes sicer ni bilo. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj pa je kljub temu na vse ustanove, ki izvajajo institucionalno varstvo, naslovil poziv na dosledno izvajanje vseh preventivnih ukrepov. 
Pomembno je spoštovati vse preventivne ukrepe za preprečevanje okužbe s covidom-19, kot so ohranjanje varne razdalje, razkuževanje rok, nošenje zaščitnih mask, upoštevanje higiene kašlja in spoštovanje vseh drugih postavljenih ukrepov. 

vlada starejši koronavirus