vestnik

Odomaš v Radencih: Na mestu zapuščene zgradbe je zrasel vila blok

Rok Šavel, 11. 2. 2022
Rok Šavel
Vila blok v Radencih bo ponujal šest stanovanj za odkup.
Aktualno

Dela bodo končana do konca julija, novi stanovalci pa se bodo lahko vselili že v septembru.

Soboška družba Imo-Real zaključuje z gradnjo novega stanovanjskega vila bloka ob radenskem parku, kjer je dolgo leta samevala nekdanja zapuščena mesnica Panvite MIR. Ob betonaži zadnje plošče so tradicionalni pripravili odomaš za vse udeležence pri gradnji. Večja gradbena dela so tako končana in pričenjajo še z instalaterskimi ter zaključnimi gradbenimi deli.

imo-real, radenci, vila-blok
Imo-Real
Večja gradbena dela so končana.

imo-real, radenci, vila-blok
Imo-Real
Po betonaži zadnje plošče so pripravili odomaš.



Kot so sporočili iz soboške družbe, z gradnjo "Vila bloka ob parku Radenci" oživljajo zemljišče v atraktivnem delu Radencev. Blok namreč stoji zraven čudovitega parka Radenci, ki že stoletja ponuja prijetne sprehode in je vrtna arhitekturna dediščina kraja. Iz prostornih lož umeščenih na jug se odpira krasen pogled proti Kapelskemu vrhu preko izmenjujočih se travnikov, polj, hiš in gozdov. Vila blok je postavljen vzporedno ob cesto, kar omogoča enostaven in hiter dostop. Skupno šteje šest stanovanj, v vsakem nadstropju po dve. Stanovanja so dvosobna in trosobna, velika od 70 do 100 kvadratnih metrov. Tlorisi stanovanj so prostorni, zasnovani z odprtim dnevno bivalnim delom, ki se na jugu podaljša v ložo. Za blok so posebej oblikovali pomična senčila, ki bodo omogočala regulacijo svetlobe po želji. Ogrevajo se z lastno toplotno črpalko zrak voda, s talnim gretjem, kar v kombinaciji z ostalimi elementi stavbe (troslojna okna z žaluzijami, debela fasadna in strešna toplotna izolacija, klimatske naprave, finalni tlaki itd..) za stanovalce pomeni nizke stroške in zadovoljstvo bivanja, obljublja investitor.

imo-real, radenci, vila-blok
Imo-Real
Tlorisi stanovanj.

imo-real, radenci, vila-blok
Imo-Real
Tako bo videti objekt, ko bo konec julija dokončan.

imo-real, radenci, vila-blok
Rok Šavel
Stanovanja bodo vseljiva jeseni.

imo-real, radenci, vila-blok
Rok Šavel
Na voljo bodo dvo in trosobna stanovanja.



V kletni etaži so predvidene shrambe stanovanj in tehnični prostori, blok pa bo imel tudi dvigalo. Parkirišča so na bližnjem zemljišču pod nadstreškom, vsa parkirna mesta pa bodo imele predvidene električne izpuste za možnost montaže električnih polnilnic za avtomobile. Prav tako so izpusti predvideni na strehi objekta za možnost montaže fotovoltaičnega sistema za skupnostno samooskrbo. Okolica objekta je ozelenjena, zasajena z drevesi in grmovnicami. Do vhoda vodi tlakovana, ponoči tudi osvetljena pot. Zainteresirani lahko več informacij dobite na spletni strani, kjer so navedeni tudi kontaktni podatki.

Imo-Real ob tem čaka še na gradbeno dovoljenje za objekt na gramoznem parkirišču pri soboški avtobusni postaji nasproti od Pokrajinske in študijske knjižnice. Tam je predvidenih 72 stanovanj. V Kocljevi ulici, v neposredni bližini načrtovanega novega objekta, pa so zgradili že poslovno-stanovanjski objekt, v katerem je vseh 27 stanovanj odkupil republiški stanovanjski sklad, ki jih oddaja v najem. 


PREBERITE ŠE: 

(MOMS) Slavic zaradi prodaje občinskih zgradb zapustil sejo. Jevšek: Sobota si zasluži sodoben upravni center

Mestni svetniki omogočili gradnjo novega bloka v središču mesta 

(BLOK V VARAŠI) Toliko stanovanj je še na voljo za oddajo

Rok Šavel
Vila Blok ob Parku Radenci dobiva svojo končno podobo.
imo-real vila-blok radenci odomaš