vestnik

Odpoklic sadnih kosmičov prleškega kmetovalca

STA, Vestnik.si, 19. 2. 2020
Pixabay
Potrošniki, ki so izdelek kupili, naj ga ne uporabijo in ga vrnejo v katero koli poslovalnico Mercator.
Aktualno

Podjetje Mercator je iz prodaje odpoklicalo sadne kosmiče Bio Zone 500g, katerih proizvajalec je Marko Slavič iz Vučje vasi.

Kosmiči so odpoklicani zaradi presežene vrednosti ohratoksina A, so sporočili z Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Črtna koda izdelka je 3838900948491, rok uporabe pa 24. 8. 2020. Potrošniki, ki so izdelek kupili, naj ga ne uporabijo in ga vrnejo v katero koli poslovalnico Mercator. Proizvod bodo zamenjali ali vrnili kupnino, so še sporočili z uprave.
Iz prodaje so odpoklicali tudi olje iz semen jedilne konoplje Hanf & Natur Bio nemškega proizvajalca Hanf & Natur Ralf BuckV Sloveniji izdelek distribuira Verasio, d. o. o. Za konopljino olje sumijo, da vsebuje preseženo mejno vrednost policikličnih aromatskih ogljikovodikov. Izdelek je pakiran v steklenice, ki vsebujejo 250 mililitrov olja. Roka uporabe za odpoklicano olje sta 31. oktober in 31. december. Na upravi uživanje konopljinega olja odsvetujejo. Kupce prosijo, naj izdelek vrnejo na mesto nakupa.
izdelek odpoklic
Kaj zdaj berejo drugi