vestnik

Odpoklic začinjenih piščančjih kril, pleskavic ter koruzne moke, škroba in zdroba

STA, Vestnik, 2. 6. 2020
Dreamstime
V mesu je prisotna salmonela. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Uprava RS za varno hrano je odpoklicala začinjena piščančja krila, mesni pripravek, bio koruzno moko, koruzni škrob in bio koruzni zdrob,

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je s strani proizvajalca živila, Panvita Mir, Mesni center AVE Murska Sobota, prejela informacijo o pozitivnih analizah lastnih kontrol na prisotnost bakterije salmonela.

Serijska oznaka nepredpakiranih začinjenih piščančjih kril, prodajni ident 91775, je L MP 20148/1, rok uporabe pa 1.6.2020. Izdelku je rok trajanja sicer že pretekel, vendar informacijo o neskladnih rezultatih objavljajo za primer morebitnega zamrzovanja izdelka s strani potrošnikov. Živilo je bilo v prodaji v mesnem centru AVE Murska Sobota. Potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

156621-voce-sabe-como-fritar-hamburguer-congelado-740x360
Promocijsko gradivo
V mesnem pripravku so našli žveplov dioksid. Fotografija je simbolična.

V pripravku prisoten žveplov dioksid

Prav tako so odpoklicali mesni pripravek - pleskavice zaradi prisotnosti žveplovega dioksida. Uporaba sulfitov je dovoljena v nekaterih vrstah živil, vendar ne v mesnih pripravkih. Vzorec predstavlja tveganje za potrošnike z alergijo na žveplov dioksid. Živilo je bilo proizvedeno v poslovni enoti mesnice Weldvar na Cesti Jaka Platiše 18 v Kranju.

Serijska oznaka izdelka je L350, rok uporabe pa 19. 5. 2020. Živilu je sicer že pretekel rok uporabe, informacijo objavljajo zaradi možnega zamrzovanja s strani potrošnikov. Potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

Presežena vrednost alkaloidov

Uprava je iz prodaje odpoklicala še bio koruzno moko, koruzni škrob in bio koruzni zdrob, pakirane po en kilogram in deset kilogramov, proizvajalca Port Plus iz Maribora zaradi presežene vrednosti alkaloidov atropina in skopolamina.

Odpoklicani izdelki so iz serije L:3606/230420. Proizvajalec kupcem svetuje, naj živila ne zaužijejo in naj ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

izdelek odpoklic