vestnik

Odziv na članek: Lendavski proračun z luknjami?

Majda Horvat, 7. 2. 2021
Jože Gabor
Direktor občinske uprave Mihael Kasaš in lendavski župan Janez Magyar.
Aktualno

Objavili smo, da je svetnik Stanislav Gjerkeš opozarjal na nepravilnosti pri pripravi proračuna, pritrdilo mu je tudi finančno ministrstvo. Zanimalo nas je, kaj na to pravi lendavski župan Janez Magyar, pozno zvečer pa dobili odgovor od direktorja občinske uprave dr. Mihaela Kasaša.

Zaradi resnosti navedb svetnika Stanislava Gjerkeša o nepravilnostih pri pripravi občinskega proračuna in vsebine dopisa, ki ga je prejel z direktorata Ministrstva za finance smo na lendavskega župana Janeza Magyarja v petek, 5. februarja, malo po 14. uri, naslovili vprašanja, a ni bilo odgovora. Še enkrat smo mu vprašanja poslali popoldne, ob približno 18. uri, takrat še na elektronski naslov občine.

Članek smo v soboto popoldan na tej povezavi objavili s pripisom, da odziv župana še pričakujemo. Včeraj zvečer pa okoli 21. ure smo prejeli odgovor ne župana, ampak direktorja občinske uprave dr. Mihaela Kasaša.

Lendavski župan Janez Magyar pravi, da je seznanjem z odgovorom direktorja občinske uprave Mihaela Kasaša in da stoji za njegovimi besedami.

Kasaš v odgovoru med drugim piše: »Prosim vas, da v prihodnje, če že ne želite pomagati razvoju Občine Lendava in delu Občinske uprave, vsaj ne škodujete, saj s tem konec koncev škodite tudi sebi.«

V odgovoru navaja, da so dokumente, na katere opozarja svetnik, imeli že pred prvim branjem proračuna, saj v nasprotnem primeru ne bi mogli vedeti niti za višino investicije. 

Njegov odgovor, v katerim je navedel tudi številne očitke mediju in avtorici članka, na pričakovanje župana Janeza Magyara, ki se z vsebino odgovora strinja, objavljamo v celoti.

mihaela-kavaš, kavaš, janez, magyar
Vestnik
Odgovor lendavske občine.

mihaela-kavaš, kavaš, janez, magyar
Vestnik
Odgovor lendavske občine.

Leon Novak
Mihael Kasaš
lendava kasaš mihael-kasaš občina