vestnik

(SeneCura Radenci) Testirali so vse v domu, ker je okužena oseba delala v zdravstveni negi. Ponedeljkovi testi so bili negativni

Majda Horvat, 28. 9. 2020
Nataša Juhnov
V domu starejših občanov SeneCura v Radencih so testirali vse stanovalce in vse zaposlene.
Aktualno

Okužba je bila pri zaposleni v zdravstveni negi prikrita. Dom so za obiskovalce zaprli.

V SeneCuri, domu starejših občanov v Radencih, so v nedeljo potrdili okužbo s koronavirusom pri zaposleni osebi. Dom so zaprli za obiskovalce, o tem obvestili vse svojce stanovalcev in pristojne ustanove ter po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) začeli jemati brise. "Ker gre za razmeroma veliko število testov, in ker to izvajamo z našim osebjem, torej direktorico zdravstvene nege in diplomiranimi medicinskimi sestrami, vseh še nismo končali oziroma jih bomo opravili  danes," je v ponedeljek povedala Sanda M. Gavranovič, regionalna direktorica skupine SeneCura Slovenija. Brise so odvzeli vsem stanovalcem in vsem zaposlenim, saj okužena oseba dela v zdravstveni negi, kar pomeni, da je imela številne stike tako s stanovalci kot zaposlenimi.

Okužba je bila pri nji prikrita, torej je potekala brez znakov, pri okuženi osebi pa ob rednem merjenju telesne temperature niso izmerili povišanja ne pri prihodih na delo niti ob odhodih domov. 

Iz doma za starejše so v ponedeljek zvečer tudi sporočili, da so vsi rezultati testov, ki so jih že prejeli, negativni. Preostale bodo izvedeli danes. 

dom-starejših radenci okužba