vestnik

Okužena oseba iz radenskega doma starejših je v samoizolaciji in ni bila v stiku s stanovalci

I.B., 15. 7. 2020
Nataša Juhnov
Okužena oseba iz radenskega doma starejših je v samoizolaciji in ni bila v stiku s stanovalci.
Aktualno

V torek smo poročali o prvi okužbi s koronavirusom pri eni od zaposlenih v SeneCura domu starejših občanov Radenci. Iz SeneCure obveščajo, da so sprejeti vsi ukrepi za zaščito stanovalcev in zaposlenih.

Iz doma so takoj sporočili, da je bila okužba potrjena pri zaposleni, ki pa je delovala izven področja zdravstvene nege in socialne oskrbe. Sanda M. Gavranovič, regijska direktorica za Slovenijo pri SeneCuri, je na naše poizvedovanje odgovorila, da je okužena v samoizolaciji, njeno zdravstveno stanje pa je stabilno. "Takoj po potrditvi smo, usklajeno z epidemiologom NIJZ ter s strokovnimi navodili, uvedli karanteno tudi za ostalo potrebno osebje in sprejeli poostrene ukrepe za zaščito vseh stanovalcev in zaposlenih," pojasnjuje Gavranovičeva in doda, da so vsi zaposleni, ki so tudi v samoizolaciji, šli na odvzem brisa. Poudarila je še, da okužena zaposlena ni bila v tesnem stiku s stanovalci. 

Dom je zaprt za vse obiskovalce in zunanje partnerje, velja pa tudi omejitev gibanja v hiši. "Naš tim je za preprečevanje in soočanje z okužbo dobro pripravljen z obsežnimi zaščitnimi in higienskimi ukrepi. Takoj smo uvedli vse ukrepe usklajene s SeneCura internimi smernicami in kriznim načrtom, ki je bil posredovan tudi na Ministrstvo za zdravje," nam je še povedala regijska direktorica za Slovenijo. 

Oskrba stanovalcev poteka tekoče, zaposleni pa se zavzemajo za dobro počutje in zaščito oskrbovancev. 

dso-radenci senecura okužba koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi