vestnik

Okuženi osebi iz DSO Ljutomer prepeljali v bolnišnico Topolšica

Vestnik, 18. 11. 2020
Marina Vrbnjak
DSO Ljutomer
Aktualno

Iz Doma starejših Ljutomer poročajo o dveh okužbah pri osebah, ki sicer nista kazali znakov okuženosti z novim koronavirusom.

Oseba, ki je prišla v dom iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, je bila od odhodu iz bolnišnice testirana na covid-19, vendar je bil test takrat negativen. Naknadno so se razvili znaki bolezni. Zaposleni v domu so bili obveščeni, da je bila oseba v sobi skupaj s sedaj pozitivnimi pacienti. "Obe osebi sta bili ves čas, odkar sta v domu - ena od srede, druga od petka - v sivi coni in iz previdnosti ustrezno izolirani," so še zapisali v sporočilu javnosti. Osebi so prepeljali v bolnišnico Topolšica, preostali stanovalci doma pa so še zmeraj nameščeni v beli coni. Počutijo se dobro, v domu pa izvajajo tudi vse predvidene aktivnosti družabništva, socialne oskrbe in telesnih aktivnosti. 

zd-ljutomer, ljutomer
Marina Vrbnjak
DSO Ljutomer

Iz doma so še sporočili, da lahko svojci kontaktirajo s stanovalci po že ustaljenih poteh, torej po video klicu, v telefonskem pogovoru ali z drugimi sporočili, ki jih lahko sporočilo na elektronski naslov doma. Obiski in izhodi stanovalcev so še vedno omejeni, lahko pa svojci svojim najbližjim po posebnem protokolu dostavijo različne nepokvarljive stvari, ki bodo stanovalcem predani po 72 urah, so še pojasnili v domu. 

dso-ljutomer stanje