vestnik

On je ves čas snemanja krvavel, ona je policista brcnila v mednožje

Tadeja Lepoša, 26. 7. 2018
Osebni Arhiv
Romanca se ne štanca, z ljubeznijo se glanca.
Aktualno

''Ne moreva verjeti, da je potrebno toliko dela za triminutni videospot!'' pravita amaterska igralca Tina Žerdin in Goran Žižek, ki sta sodelovala pri snemanju videospota glasbene zasedbe Skok. Spet glasbeniki na drugi strani pravijo, da sta postala in bosta ostala maskoti skupine pomurske skupine.

Pred dobrimi tremi meseci je luč sveta zagledala pesem Romanca pomurske zasedbe, ki jo sestavljajo Tadej Žižek, Sašo Gerendaj, Teodor Lebar in Albert Nemet. Kot se za prvo avtorsko pesem spodobi, so posneli videospot, h kateremu so povabili Tino Žerdin iz Velike Polane in Gorana Žižeka iz Šalovcev, ki sta z 'vsemi muhicami in pavzicami' skupaj že devet let.

Po tehtnem premisleku Tina popustila

Navihan par je pred kamerami nastopil prvič. »Bilo je kar težko, a hkrati zabavno,« začenja osemindvajsetletnik, ki mu odbite ideje zelo dišijo. »Poklical naju je Sašo in ustrelil, če bi se pojavila v odštekanem videospotu. Seveda, če gre za kakšno noro idejo, sem takoj zraven, Tina je pa po tehtnem premisleku le popustila in privolila,« nagajivo še doda

ef55d52f12b88cf9924ce42e46461915
Osebni Arhiv
Glasbena skupina Skok - Tadej Žižek, Sašo Gerendaj, Teodor Lebar in Albert Nemet.


Kitarist Sašo se medtem ob izdaji prve avtorske pesmi počuti zelo dobro in pravi, da je odlično, »ko na raznih radijskih postajah slišiš prav našo pesem, pa tudi odziv občinstva je odličen, skratka smo zelo veseli.«
##YOUTUBE-https://youtu.be/VO7SYGBD2_k##

Smeha in pozitive ni manjkalo

Skupina se strinja, da sta Tina in Goran boljša od profesionalcev, kot osebi pa več kot odlična »Takoj smo ju naslovili, da sta igralca, čeprav amaterska, a za nas sta boljša od profesionalcev. Pa tudi kot osebi sta fantastična!« prepričljivo dodaja Gerendaj, hkrati upa oziroma je prepričan, da bodo v prihodnosti še kdaj sodelovali.

Kot je rekel Denis iz Studia ND, sta postala in bosta ostala maskoti naše skupine, pravi član skupine, ki deluje že od leta 2001. Spet Žižek razglablja, da je »smeha bilo skoraj 12 ur, kot je trajalo snemanje.«

Kateri kader se vam je najbolj vtisnil v spomin?

Sogovorniki se strinjajo, da se bodo snemanja spominjali in doživljaji kot nepozabnega. »Najbolj smešen del snemanja je bilo, ko smo snemali s policistom, ki je ustavljal Gorana, ker narobe zabija žebelj v ograjo. In ob prvem poskusu je Denis rekel akcija in Goran zabija, ko pa naš Teo – policist zažvižga, se Goran udari po prstu, tako da mu je celotno snemanje tekla kri,« se v smehu spominja član zasedbe nesrečnega dogodka.

»Ali pa Tina, ko je nekajkrat nehote zares brcnila policista v mednožje. Akcija v prvo ni uspela, zato sta scenarij mogla ponoviti večkrat. Seveda ne moreva verjeti, da je za triminutni video potrebno toliko dela,« prigovarja Žižek.

Goran bi še igral, Tina niti ne

Kot pravijo, za igranje moraš imeti veselje in Goran je prepričan, da bi še kdaj nastopil pred kamero, a Tina ob tem vprašanju fanta le začudeno pogleda. Glede na to, da sta nastopila v romantičnem videospotu, ni šlo mimo vprašanja, ali se Tini v kratkem obeta kakšen diamant na prstancu … A nismo dobili odgovora, Goran se nam le skrivnostno nasmehne.
Goran Žižek Tina Žerdin Skupina Skok romanca videospot