vestnik

Otroci bodo spet jedli slovensko   

Janko Votek, 6. 11. 2018
Andrej Petelinšek
Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk bo naslednji petek. Priznan strošek za obrok, ki ga bo povrnilo MKGP je 0,52 evra. 
Aktualno

Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk bo naslednji petek. Priznan strošek za obrok, ki ga bo povrnilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 0,52 evra na osebo. 

Zajtrk se že tradicionalno izvede na dan slovenske hrane, ki je tretji petek v mesecu novembru. Zajtrk je sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka, ki morajo biti pridelani ali predelani v Sloveniji. Poreklo živila mora dokazati dobavitelj z ustrezno izjavo ali certifikatom. Stroške za živila bo ustanovam povrnilo Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano. Po letošnji uredbi je priznan strošek 0,52 evra na osebo. Ministrstvo ima za povračilo stroškov namenjenih 130 tisoč evrov. V primeru, če bo ta znesek presežen , se višina nadomestila sorazmerno zniža.


3839a3d1b4002ca0163334e75607d41c
Sašo Brezner
Dan slovenske hrane je posvečan ohranitvi rodovitnih tal.

Letošnji dan slovenske hrane je posvečen ohranjanju tal za pridelavo hrane. Zato pristojni ministrstvi – za kmetijstvo in okolje in prostor pozivata zavode, ki se bodo vključile v tradicionalni slovenski zajtrk, da izvajajo aktivnosti posvečene ohranjanju tal in površin za pridelavo hrane.

zajtrk bo naslednji petek
Kaj zdaj berejo drugi