Zajtrk se že tradicionalno izvede na dan slovenske hrane, ki je tretji petek v mesecu novembru. Zajtrk je sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka, ki morajo biti pridelani ali predelani v Sloveniji. Poreklo živila mora dokazati dobavitelj z ustrezno izjavo ali certifikatom. Stroške za živila bo ustanovam povrnilo Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano. Po letošnji uredbi je priznan strošek 0,52 evra na osebo. Ministrstvo ima za povračilo stroškov namenjenih 130 tisoč evrov. V primeru, če bo ta znesek presežen , se višina nadomestila sorazmerno zniža.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(S TRIBUNE) Za marsikoga le prestiž
Tako kot se mudi na stadion, ko pride Ronaldo, naj se v prihodnje tudi, ko bo kje kakšen športen dogodek, ki ni tako zveneč ali za koga bolje rečeno prestižen.
Letošnji dan slovenske hrane je posvečen ohranjanju tal za pridelavo hrane. Zato pristojni ministrstvi – za kmetijstvo in okolje in prostor pozivata zavode, ki se bodo vključile v tradicionalni slovenski zajtrk, da izvajajo aktivnosti posvečene ohranjanju tal in površin za pridelavo hrane.