vestnik

(FOTO) Otroci pomagali otrokom

A. G., 20. 12. 2021
Jure Zauneker
Priprava paketov za otroke.
Aktualno

Učenke Osnovne šole Tišina, ki so članice Rdečega križa, so pakirale pakete za otroke socialno ogroženih družin. Darila za pakete so zbrali na šoli, prinesli so jih otroci, prispevali pa so tudi donatorji.

Na tišinski osnovni šoli se učenci že vrsto let vključujejo med mlade člane Rdečega križa, nam je pojasnila tamkajšnja mentorica Valerija Trajber. 

"Pri učencih vzgajamo sočutje do sočloveka in jih učimo veščin prve pomoči, da znajo pomagati in oskrbeti rane, če se kdaj znajdejo v takšni situaciji," je pojasnila Trajberjeva in dodala, da se udeležujejo tudi tekmovanj, ki jih prireja Rdeči križ. 

murska-sobota, rdeči-križ, priprava-daril
Jure Zauneker
Priprava paketov za otroke.

Tokrat pa so v vzgoji sočutja šli korak dlje in pristopili k vseslovenski akciji Božiček za en dan. "Odločili so se, da jo bomo izvedli tudi na naši šoli in zbirali darila za otroke socialno šibkejših družin, da se bodo tudi ti otroci lahko razveselili božičnega darilca."

murska-sobota, rdeči-križ, priprava-daril
Jure Zauneker
Priprava paketov za otroke.

Darila so zbirali pod božično jelko Rdečega križa, učenci pa so prinašali plišaste igrače, družabne igre, knjige, zvezke, šolske torbice, peresnice in sladkarije. Donacijo pa so prejeli tudi od knjigarne DZS Mercator center iz Murske Sobote, tako da se je nabralo kar 24 paketov. 

murska-sobota, rdeči-križ, priprava-daril
Jure Zauneker
Priprava paketov za otroke.

"Učenke so bile v začetku zelo pretresene, ko so videle, kaj vse pride v pakete in da obstajajo družine, ki si ne morejo privoščiti osnovnih živil, ki smo jih pakirali, kot so testenine, riž, moka, olje, mleko, fižol. S takšnim osnovnim paketom lahko nekomu polepšamo dan in mu pomagamo v stiski," nam je zaupala mentorica. 

Da je občutek zelo lep, pa so dejala tudi dekleta, ki sedaj drugače gledajo tudi na vsak dan, ko si same lahko privoščijo več stvari.

Darila bosta nosila Božiček in Dedek Mraz

Da bodo šla darila v prave roke, so jim pomagali v murskosoboškem Rdečem križu, kjer imajo naslove družin, ki takšne vrste pomoč potrebujejo. Tja so tudi dostavili vse pakete, ki jih bosta zdaj raznosila Božiček in Dedek Mraz. Kot so na še zaupali, pa tišinska osnovna šola že več let sodeluje tudi s krajevno organizacijo Rdečega križa Tišina, kjer prav tako pripravljajo pri pripravi in delitvi paketov socialno šibkejšim družinam. 

rdeči-križ dobrodelna-akcija dobrodelnost socialno-ogrožene-družine otroci
Kaj zdaj berejo drugi