vestnik

Otroci tudi letos v Baško. Prijave do 6. junija

I. B., 16. 5. 2022
Arhiv DPM Murska Sobota
Zdravstveno letovanje otrok ni pomembno le za krepitev zdravja, ampak tudi za razvijanje drugih veščin.
Aktualno

V Društvu prijateljev mladine pravijo, da prijavnice za letovanje dobite v ambulanti osebnega zdravnika otroka, pošljete pa jo po pošti ali prek spleta na društveni naslov. Prijavnico lahko tudi dostavite v njihov nabiralnik, oddati jo je treba do 6. junija.

Društvo prijateljev mladine Murska Sobota zbira prijave za zdravstveno letovanje otrok v počitniškem domu Murska Sobota v Baški. V skladu z razpisom Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije se bo letovanja lahko udeležilo 581 otrok iz Pomurja. Med upravičenimi so otroci in mladostniki v starosti od 5 do 19 let, ki imajo v zdravstveni dokumentaciji pri izbranem zdravniku v obdobju od 30. januarja 2021 do 11. marca 2022 dva ali več zapisov o bolezni ali hospitalizaciji. 

počitniški dom baška, letovanje otrok
Facebook DPMMS
V otroškem počitniškem domu Murska Sobota bo letos poleti spet veselo.

Razpisanih je pet terminov, prvi je od 1. do 11. julija rezerviran za otroke z območja Upravne enote Lendava. Med 11. in 21. julijem bo na otoku Krk na Hrvaškem uživala prva izmena otrok z murskosoboškega območja, naslednjih deset dni pa še druga izmena. V začetku avgusta, med 31. julijem in 10. avgustom, bodo letovali mladi z območja Gornje Radgone, za njimi pa še otroci z območja Ljutomera. »Veselimo se, da bomo zapolnili kapacitete in na morje peljali spet vse otroke,« poudarjajo v društvu. Spomnimo, da leta 2020 letovanja zaradi epidemije koronavirusa ni bilo, lani pa je potekalo v zmanjšanem obsegu. 

V Društvu prijateljev mladine pravijo, da prijavnice za letovanje dobite v ambulanti osebnega zdravnika otroka, pošljete pa jo po pošti ali prek spleta na društveni naslov. Prijavnico lahko tudi dostavite v njihov nabiralnik, oddati jo je treba do 6. junija. Ekonomska cena letovanja je 390 evrov, starši bodo  k temu prispevali 106 evrov. Objavljen je tudi razpis za voditelje prve in druge izmene otrok z območja Murske Sobote. Zainteresirani polnoletni mladi, ki imajo izkušnje in znanja pri vodenju otrok in mladostnikov, so empatični in sposobni timskega dela ter bodo aktivno sodelovali v pripravah na letovanje, morajo prijavo s krajšim življenjepisom oddati do 6. junija. 

baška otroci