vestnik

Otroke v Leedsu učili Ob bistrem potočku je mlin

Vida Toš, 23. 4. 2018
Vida Toš
Dijaki in dijakinje iz ljutomerske gimnazije so se naučili kar nekaj otroških angleških pesmic peti v znakovnem jeziku.
Aktualno

Na GFM Ljutomer se je - na smeri predšolska vzgoja - zaključil dvoletni projekt preko Erasmus +, v katerem so dijakinje in dijaki dva tedna preživeli v Leedsu, na praksi v tamkajšnjih otroških vrtcih.

V dveh letih se je programa mobilnosti Erasmus+ udeležilo 36 dijakinj in dijakov, ki so na ljutomerski gimnaziji vključeni v program predšolske vzgoje. Dijaki so dva tedna preživeli v Leedsu v Angliji in tam "delali" ter spoznavali življenje in ljudi v otroških vrtcih.
Ljutomerska gimnazija je pri tem projektu sodelovala z organizacijo Tiny Signers, ki se ukvarja z uporabo znakovnega jezika pri dojenčkih in malčkih. Tako so dijakinje in dijaki iz Slovenije spoznali tudi to.
Prvo leto je 18 dijakov v Leddsu preživelo čas med 15. in 2. oktobrom 2016, drugo leto pa med 14. in 27. oktobrom 2017; dijaki so bivali pri družinah. V vrtcih, v katerih so gostovali, so se vključevali v delo z otroki in druge dejavnosti; poleg tega so predstavljali tudi našo državo in tudi pokrajino, saj so otroke recimo učili pesmico Ob bistrem potočku je mlin.
Slovenski dijaki in dijakinje pa so se naučili kar nekaj otroških angleških pesmic peti v znakovnem jeziku - te pa so učili otroke v ljutomerskem vrcu in otroke v Puconcih.
Več v novem Vestniku, prihodnji teden.