vestnik

Otrokovo življenje ni (bilo) ogroženo, kriminalisti še zbirajo obvestila

ABE, 14. 8. 2019
Nataša Juhnov
Zgodilo se je v Ižakovcih.
Aktualno

Po sobotnem dogodku v Ižakovcih je enoletni otrok še vedno na zdravljenju v UKC Ljubljana, vendar je njegovo zdravstveno stanje po naših podatkih stabilno. Kriminalisti zdaj ugotavljajo, kaj je šlo narobe, ko naj bi bil otrok skoraj utonil v bazenu na domačem dvorišču.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota o sobotnem dogodku v Ižakovcih, ko naj bi se bil v otroškem bazenu skoraj utopil enoletni otrok, zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Otrok je bil včeraj še vedno na zdravljenju v UKC Ljubljana, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno, in po naših podatkih ni več v smrtni nevarnosti, kot so v soboto po dogodku sprva poročali s Policijske uprave Murska Sobota.
Po naših podatkih se naj bi bil dogodek zgodil na dvorišču zaradi spleta nesrečnih okoliščin. Eden od staršev je domnevno čistil večji bazen, medtem ko je v otroškem bazenu na dva otroka pazil drug starš. Slednji je po naših podatkih za trenutek odšel v hišo, in naročil partnerju, naj popazi na oba otroka. Ta naj bi bil to preslišal. Ko se je iz hiše vrnil nazaj na dvorišče, pa je enoletni otrok menda ležal v bazenu. Starši so otroka nato potegnili iz vode in poklicali nujno medicinsko pomoč. Otrok je po dogodku domnevno bil pri zavesti, njegovo življenje sicer naj ne bi bilo nikoli ogroženo.

črna-kronika Ižakovci pums