vestnik

Vlada podaljšala zaprtje trgovin in storitvenih dejavnosti, o ostalih ukrepih bo odločala danes

Vestnik, STA, 13. 12. 2020
Vlada Republike Slovenije
Posvet na Brdu je trajal do poznih večernih ur.
Aktualno

Vlada bo danes v ožji sestavi nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije, so v soboto zvečer sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Predstavniki gospodarstva sicer po sobotnem posvetu pričakujejo začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti.

Danes je sicer začel veljati odlok, ki še za sedem dni podaljšuje prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev neposredno potrošnikom, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja. Predstavniki gospodarstva kljub temu pričakujejo skorajšnji začetek postopnega sproščanja ukrepov. Kot sta po sobotnem delovnem posvetu z vlado ocenila predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, je vlada namreč njihovim argumentom prisluhnila.

trgovina vrsta koronavirus bobo2
Bobo
Fotografija je simbolična.
Vlada bi lahko danes obravnavala tudi osnutek sedmega protikoronskega zakona, ki med drugim predvideva ponovno izplačilo solidarnostnega dodatka upokojencem in mesečnega temeljnega dohodka verskim uslužbencem ter nekatere popravke veljavne protikoronske zakonodaje.

vlada koronavirus ukrepi