vestnik

Parkirišče Aha Mure v roke Avtohiše Škafar?

Vestnik.si, 21. 2. 2022
Nataša Juhnov
Po naših podatkih se je za nakup nepremičnine zanimala Avtohiša Škafar, vendar nam tega v avtohiši niso potrdili niti zanikali.
Aktualno

Izhodiščna cena za 22 tisoč kvadratnih metrov veliko parkirišče je bila 670 tisoč evrov. Bo kupec Avtohiša Škafar?

Stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović je v ponedeljek povedal, da mora še počakati na današnjo pošto, ki bi bila morebiti oddana na pošto v petek, in šele potem bo lahko podal informacijo, ali je prejel kakšno ponudbo za nakup stavbnega zemljišča. Gre za parkirišče v velikosti skoraj 22 tisoč kvadratnih metrov zunaj nekdanjega kompleksa Mure oziroma nasproti objektov.

e4eec91e2e51f96c055344d31ca1b7ac
Nataša Juhnov
Stevo Radovanović

Po naših podatkih se je za nakup nepremičnine zanimala Avtohiša Škafar, vendar nam tega tam niso potrdili niti zanikali. Ob tem spomnimo, da je Avtohiša Škafar že kupila maja 2019 zunanje parkirišče, ki se je prodajalo v stečajnem postopku Mure, d. d.,  prav tako manjše parkirišče znotraj kompleksa.   

Vabilo za dajanje zavezujočih ponudb za nakup zadnjega neprodanega premoženja Aha Mure v stečaju je bilo objavljeno sredi decembra 2021, rok za oddajo ponudb je bil 18. februar, izhodiščna cena pa je znašala 670 tisoč evrov. Kupec bo moral ob ponujeni neto ceni plačati še davek.

aha-mura avtohiša-škafar