vestnik

Pepson, Tony in Sunny: Na odru je potrebna pozitiva

Tadeja Lepoša, 24. 6. 2018
Niko Časar
Aktualno

Matej Kuhar, Valentin Horvat in Sandi Horvat so občutke po koncertu na festivalu delili z nami. Pesem Pridi na Goričko je bila izbrana za domačo popevko tedna na Valu 202. 

Na drugem dnevu Soboških dnevov se je poleg hrvaške zvezde Severine, slovenske rock skupine Tabu na glavnem odru predstavil tudi trojček Pepson, Tony in Sunny. Skupino sestavljajo trije mladi, energični fantje, ki s prepletanjem prekmurskih besed in rim kažejo veselje do glasbe.
Matej Kuhar, Valentin Horvat in Sandi Horvat so občutke po koncertu na festivalu delili z nami. Vtisi so najbrž vznemirljivi in presenetljivi.

»S tem odzivom na pesem Pridi na Goričko smo se malo začeli spraševati, kaj ljudem kot naslednjo pesem naj sploh ponudimo. To mislim, da je doživel do zdaj vsak artist in zdaj smo v tej fazi.«


»Prišlo je veliko ljudi in prav to nas je zelo presenetilo. Podpora poslušalcev je bila nenormalna, kar nas zelo veseli,« razlaga Sandi. Matej dodaja, da si »marsikateri glasbenik in ustvarjalci želijo to doživeti, kar smo mi doživeli in takrat bi videli, kaj je to za občutka.« Strinjajo se, da je na odru pomembna energija. »Pomembno je, da poslušalcem vliješ del svoje energije in takrat se začnejo odzivati.« A fantje priznavajo, da je bila prisotna tudi trema – predvsem pozitivna, ki jim je dala dodaten zagon, da so koncert uspešno izpeljali. »Pozitiva je potrebna, da se veseliš in ti je fajn, kajti če je tebi fajn bo tudi poslušalcem fajn.«


Pesem Pridi na Goričko je bila izbrana za domačo popevko tedna na Valu 202. Kako je prišlo do tega?»Nikoli se nismo obremenjevali s tem, kje naj bi se naša pesem predvajala. V bistvu smo to naredili zase, vendar smo želeli pokazati tudi drugim, kaj smo ustvarili. Nekaterim smo s svojim spevom segli do srca in zato so nas podprli. A bili so tudi presenečeni s prekmurščino in mešanico hiphopa. Je bilo kar zanimivo. Potem pa kar naenkrat razna sporočila za posnetke, saj bi jih radi predvajali na radiu. In začelo se je. Začeli so nas vabiti na intervjuje. Kar je zanimivo, vsi trije smo pozno izvedeli, da smo v izboru za tedensko popevko. Izvedeli smo takrat, ko smo že bili izbrani za tedensko popevko,« v smehu dodajajo fantje. Občutki so bili nepopisni in nori, dodajajo z veseljem v očeh. So Prekmurci zadržana publika? »V bistvu večkrat igram pred prekmursko publiko in moram povedati, da so večinoma zadržani. Težko jih je pritegniti, da se sprostijo. Seveda je vse odvisno, kako jim glasbo ponudiš, kakšno energijo sam daš od sebe,« trdi Sandi.


In cilji? Sandi priznava, da samostojno deluje na več projektih, a kot trio pa imajo trenutno blokado. »S tem odzivom na pesem Pridi na Goričko smo se malo začeli spraševati, kaj ljudem kot naslednjo pesem naj sploh ponudimo. To mislim, da je doživel do zdaj vsak artist in zdaj smo v tej fazi,« zaključujejo prekmurski umetniki.

Pepson soboški dnevi muzika zabava
Kaj zdaj berejo drugi