vestnik

Petek bo hladen, vikend pa jasen

STA, 5. 12. 2019
Pixabay
Jutra bodo še meglena.
Aktualno

Danes bo v gorah in na Primorskem pretežno jasno, v notranjosti Slovenije pa se bo predvsem dopoldne še zadrževala oblačnost, ki sega do nadmorske višine okoli 1200 metrov.

Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija. Ponoči se bo na Primorskem pooblačilo, marsikje po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa bo nastala megla. V petek bo v južnih in jugozahodnih krajih pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter.

Kako bo jutri in za vikend? 

Tisti, ki se boste odpravili na tradicionalno Miklošovo senje v Murski Soboti, se boste morali toplo obleči. Za vso Slovenijo vremenoslovci napovedujejo temperature pod ničlo, in sicer od -6 do -1,. Najvišje temperature čez dan bodo v severnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 9, ob morju pa okoli 12 stopinj Celzija.

26b8e101ad346bfe70e781127225d5d8
Nataša Juhnov
Murska Sobota, Miklošovo senje, Miklavž, sejem Fotografija Nataša Juhnov

V soboto in nedeljo bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno. Drugod po Sloveniji bo deloma jasno in marsikje po nižinah zjutraj in dopoldne tudi megleno.





slovenija vreme