vestnik

PGD Kobilje bogatejše za novo gasilsko vozilo

J. Ž., 3. 7. 2018
Jože Žerdin
Gasilsko društvo Kobilje je slovesno prevzelo novo gasilsko vozilo.
Aktualno

Vozilo bo društvo uporabljalo za prevoz moštva, za vaje, tekmovanja in različne intervencije.   

Prostovoljno gasilsko društvo Kobilje, ki je bilo ustanovljeno davnega leta 1889, je prevzelo novo gasilsko vozilo GVM-1. To bo namenjeno za intervencijske namene, nujne primere in požare v vasi in širšem območju pa tudi za prevoz moštva na vaje in tekmovanja. Svečanosti ob novi gasilski pridobitvi se je udeležilo 150 uniformiranih gasilcev s 24 gasilskimi praporji iz Gasilske zveze Moravske Toplice in iz sosednjih gasilskih zvez. Gasilski praznik je bil povezan s praznovanjem 20-letnice Gasilske zveze Moravske Toplice.


88c62eef9c535c6e50036e24c5930ba3
Jože Žerdin
Gasilsko društvo Kobilje je slovesno prevzelo novo gasilsko vozilo.


PGD Kobilje se je za novo gasilsko vozilo odločilo zaradi dopolnitve voznega parka. V vozilu je prostor za devet gasilcev, v njem pa je še dodatna oprema, in sicer gasilni aparati, sekira, prva pomoč, loparji za usmerjanje prometa in drugo. Projekt nabave novega gasilskega vozila so gasilci izpeljali v obdobju od januarja do julija, pri nakupu pa so jim pomagali občina Kobilje, donatorji in sponzorji, svoj prispevek k nakupu vozila pa so primaknili še vaščani. Društvo pa pričakuje nekaj dodatnih sredstev še iz razpisa obrambnega ministrstva. Vrednost vozila je ocenjena na 38 tisoč evrov.Podvozje vozila so nabavili v podjetju Avtomakret Rebernik Brezno, nadgradnja vozila pa je bila opravljena v podjetju Svit Zolar Ptujska Gora.


Slavnostno predajo in prevzem novega gasilskega vozila so opravili župan občine Kobilje Robert Ščap, ki je ključe predal poveljniku Mateju Puhanu, nato pa je ključe vozila prevzel šofer Marjan Ferencek. Gasilcem sta za novo pridobitev čestitala tudi poveljnik Gasilske zveze Moravske Toplice Štefan Cmor in predsednik Gasilske zveze Trbovlje Pavel Nemet.
Poglavitna naloga društva je tudi vključevanje mladih v gasilske vrste, pri čemer so bolj ali manj uspešni. Blagoslov vozila je opravil župnik iz župnije Kobilje Alojz Ratnik, ki je dejal, da gre za lep in varen gasilski avtomobil, ki naj služi v dobre namene in čim manjkrat za večje intervencije. Kulturni program so obogatili učenci tamkajšnje osnovne šole in vrtca ter mladi gasilci.

92c87917debed97bf05447b681b0b3d7
Jože Žerdin
Župnik Alojz Ratnik je opravil blagoslov.


c07bec70a62e3712db5d1dd91c0c1541
Jože Žerdin
Nastopili so tudi najmlajši.

Jože Žerdin
Gasilsko društvo Kobilje je slovesno prevzelo novo gasilsko vozilo. 
PGD Kobilje prevzem vozila