vestnik

(FOTO) PGD Šratovci bogatejši za novo gasilsko vozilo

Dani Mauko, 16. 6. 2022
Dani Mauko
Prevzem novega gasilskega vozila v Šratovcih.
Aktualno

Večji del skupne investicije vozila za prevoz moštva in opreme, 73.000 evrov, so prispevali Občina Radenci, botri in donatorji

V soboto, 11. junija, so na športno gasilskem poligonu v Šratovcih uradno prevzeli novo gasilsko vozilo MAN GV-1. Po prihodu praporjev ob igranju slovenske in gasilske himne je navzoče pozdravila moderatorka Emilija Stanjko ter na oder povabila predsednika PGD Šratovci, Roberta Mulca, ki je povedal, da so gasilci ljudje, ki na kraj požarov, poplav, prometnih nesreč … pridejo med prvimi in prav tega so se že pred 112 leti predobro zavedali tudi krajani Šratovec in Melov, ki so prav zaradi tega ustanovili skupno gasilsko društvo Šratovci-Mele, danes pa sta društvi samostojni.

pgd-šratovci, gasilsko-vozilo
Dani Mauko
Prevzem novega gasilskega vozila v Šratovcih.

Domače šteje kar 121 članov. Že 29. maja 2020 so vaščani pred gasilskim domom pričakovali prihod novega gasilskega vozila, a je žal zaradi koronavirusa predviden prevzem vozila ob jubilejni 110. obletnici ustanovitve društva bil odpovedan. Večji del skupne investicije vozila za prevoz moštva in opreme, 73.000 evrov, katerega nadgradnjo je izdelalo podjetje Rosenbauer Gornja Radgona, so prispevali Občina Radenci, botri in donatorji.

pgd-šratovci, gasilsko-vozilo
Dani Mauko
Prevzem novega gasilskega vozila v Šratovcih.

Zbrane so nagovorili še namestnik predsednika gasilskega regijskega sveta za Pomurje Andrej Vöröš, predsednik GZ Radenci Stanko Klemenčič in radenski župan Roman Leljak.
Dogodek so popestrili z recitacijami, s pesmijo, plesom in skečem. Vozilo je blagoslovil radenski župnik Robert Brest, poveljnik PGD Šratovci Franjo Dokl in župan Leljak sta ključe vozila v upanju na varno in srečno vožnjo predala odgovornemu vozniku Davidu Fekonji.
Sledila je svečana podelitev društvenih priznanj in zahval, plaket GZS, Francu Mulcu pa so podelili Zlati znak Civilne zaščite RS. 
pgd-šratovci gasilsko-vozilo