vestnik

(PIŠK) Bo svet knjižnice dal zeleno luč Klaudiji Šek Škafar za nov mandat?

Rok Šavel, 12. 5. 2022
Nataša Juhnov
Klaudija Šek Škafar, ki je pred tem dalala kot vodja prodaje v podjetju Saubermacher - Komunala, se poteguje za nov mandat na čelu soboške knjižnice, a se že vse od svojega imenovanja leta 2017 sooča s številnimi očitki. Ti se pred izborom novega direktorja še stopnjujejo.
Aktualno

Svet knjižnice na današnji seji izbira novega direktorja, ki pa mu mora soglasje podati še mestni svet soboške občine.

Zdajšnji direktorici Klaudiji Šek Škafar se mandat izteče konec leta, a je svet knjižnice pohitel z javnim razpisom, na katerega so po informacijah Vestnik.si prispele tri vloge. Med prijavljenimi za delovno mesto direktorja Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota (PiŠK) naj bi poleg trenutne direktorice bili še nekdanja direktorica Murskega vala Maja Gjergjek in predhodnica trenutne direktorice PiŠK Jasna Horvat.

PREBERITE ŠE: 

(PIŠK) Pred izborom novega vodstva pozivajo k razrešitvi direktorice

Dogajanje v soboški knjižnici je v zadnjem mandatu precej burno, med drugim so "zainteresirani zaposleni" naročili pravno mnenje, s katerim so pozvali k razrešitvi direktorice zaradi domnevnega onemogočanja dela strokovnega sveta in drugih domnevnih nepravilnosti pri vodenju knjižnice. Pred kratkim je prišlo tudi do nove anonimke s podobnimi očitki, ki spominjajo tudi na odpoved Klaudije Sedar in pod vprašaj postavljajo ravnanje članov sveta knjižnice, ki v organu zastopajo interese ustanovitelja.

V devetčlanskem svetu knjižnice sicer sedi pet članov, ki so imenovani na predlog soboške občine, dva na predlog beltinske občine in dva predstavnika zaposlenih. Po opravljenem izboru sveta knjižnice mora novemu direktorju soglasje podati še soboška občina, pri čemer pa presenečenj ni za pričakovati, saj imajo tako ali tako njeni predstavniki večino v svetu knjižnice. Mnenje o direktorju podajo še beltinska občina in občine pogodbenice ter strokovni delavci knjižnice, a ta niso zavezujoča.

PIŠK klaudija-šek-škafar svet-knjižnice razpis direktor