vestnik

Plesali otroci ljutomerškega vrtca in šole

BESEDILO Vida Toš, 27. 3. 2018
Mira Rebernik Žižek
Območno srečanje otroških osnovnošolskih folklornih skupin.
Aktualno

Na odru ljutomerskega kulturnega doma se je pelo in plesalo na območnem srečanju vrteških in osnovnošolskih folklornih skupin. 

Ob tem je vodja ljutomerske območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Mira Rebernik Žižek pohvalila vrtce in tamkajšnje mentorice pri folklori, saj je ljutomersko območje edino v Sloveniji, ki ima v vrtcih toliko folklorih skupin, da jim je JSKD dovolil pripraviti posebno revijo, na kateri nastopijo le otroci iz vrtcev.


Tako so se včeraj na ljutomerskem odru predstavile skupine iz vrtcev v Stročji vasi, Razkrižja, Radenec, Gornje Radgone, Apač, Svetega Jurija ob Ščavnici in Veržeja.

f57fa4cb6a08797a2984804eeba8b1b6
Mira Rebernik Žižek
Območno srečanje otroških osnovnošolskih folklornih skupin.

Danes - na območnem srečanju šolskih folklornih skupin – pa jih je nastopilo pet: starejša in mlajša skupinaTrütrce iz osnovne šole Stročja vas, prav tako mlajša in starejša iz razkriške osnovne šole in še skupina Čvečki iz podružnične osnovne šole Cven.

308787e29c1e95aa790a02650704fa52
Mira Rebernik Žižek
Območno srečanje otroških osnovnošolskih folklornih skupin.


Vsi nastopi so vedno strokovno spremljani, tako si jih je ogledala Nežka Lubej, ki je z mentoricami opravila tudi razgovore, jih pohvalila in pokazala možnosti za izboljšave. Lubejeva bo tudi presodila, ali se bo kakšna od folklornih skupin uvrstila na regijsko srečanje, ki bo v Selnici ob Dravi.

folklora območno srečanje Ljutomer
Kaj zdaj berejo drugi