vestnik

Po Đurovu bo mestno upravo vodila Milena Vöröš

T. M., 28. 11. 2019
Nataša Juhnov
Mestna občina Murska Sobota
Aktualno

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je ob koncu seje mestnega sveta javnost seznanil, da bo mestno upravo odslej vodila Milena Vöröš, ki je bila že doslej vršilka dolžnosti direktorja, potem ko je prejšnji direktor Srečko Đurov prevzel vodenje mariborske upravne enote.

Poleg Vöröševe se je na razpis prijavil še en kandidat, vendar se je župan odločil za Vöroševo, ki bo Đurova nadomestila tudi na mestu predstavnika občine v svetu javnega zavoda Pomurske lekarne. Svetniki so med drugim dali soglasje k imenovanju Edith Žižek Sapač za direktorico Zdravstvenega doma Murska Sobota.

murska-sobota, milena-vöröš, v.d
Nataša Juhnov
Milena Vöröš bo nova direktorica soboške mestne uprave.

Sicer so se svetniki največ časa zadržali pri sprejemanju odloka o pokopališkem redu v mestni občini, o katerem so v prvi obravnavi razpravljali že junija. Takrat so v nekaterih krajevnih skupnosti imeli pomisleke glede načrtovanega prenosa nepremičnin-mrliških vežic, ki so bile zgrajene z denarjem krajanov, s krajevnih skupnosti na občino. V mestni upravi so pripombo upoštevali na način, da so določili desetletno obdobje, v katerem mora biti izvršen prenos.

murska-sobota, dan-mrtvih, pokopališče
Jure Zauneker
Svetniki so potrdili odlok o pokopališkem redu, nad katerim v dveh krajevnih skupnostih niso navdušeni.

Drugi pomislek se je nanašal na pokope ob nedeljah, ko upravljavec pokopališč-to bo javno podjetje Komunala, ne dela. Odlok sedaj določa, da bo možno v dogovoru z upravljavcem pokopališča pogrebe opraviti tudi ob dela prostih dnevih. V svetniški skupini SDS so ob tem izpostavili, da v krajevnih skupnostih Krog in Veščica nasprotujejo odloku, prav tako menijo, da je odlok v nasprotju z zakonom o javnem naročanju, zato so predlagali, da se postopek sprejema odloka začne znova. Po dolgi razpravi so svetniki odlok potrdili.

5c2f1c5e87687a41613a247394c370af
Nataša Juhnov
Izgubljena tožba bo mestno občino veliko stala, a župan Aleksander Jevšek pravi, da bi se še enkrat odločil enako.

Jevšek se je na seji dotaknil tudi tožbe nekdanje zaposlene v mestni upravi Sabine Gutalj, ki jo je občina izgubila, Gutaljevi pa bo morala zaradi neupravičene prekinitve delovnega razmerja med drugim izplačati vse plače, ki bi jih prejemala od aprila 2015 do danes. Jevšek je povedal, da je pričakoval takšno odločitev sodišča in da bo občina plačala, kar ji je naložilo sodišče. Kot pravi, bi se kljub vsemu danes še enkrat odločil enako, ker je po lastnih besedah moral zaščititi sodelavce, ki so se jokali po hodnikih.

MOMS mestni-svet
Kaj zdaj berejo drugi