vestnik

Po nekaterih pomurskih občinah bosta krožila turistična vlakca

Vestnik.si, 22. 3. 2022
Profimedia
Pomurska madžarska samoupravna narodnostna skupnost (PMSNS) je za vlakca odštela okoli 280 tisočakov. Z njima bosta upravljali hodoška in dobrovniška občina, a bosta vozila tudi po šalovski, moravski, lendavski občini. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vlakca bosta začela voziti poleti.

Na sedežu Pomurske madžarske samoupravne narodnostne skupnosti (PMSNS) so podpredsednica sveta PMSNS Zsuzsanna Bači ter župana občine Hodoš in Dobrovnik Ludvik Orban in Marjan Kardinar podpisali sporazum, da bodo v omenjenih občinah upravljali s cestnima turističnima vlakcema, piše v sporočilu za javnost. 

pmsns, vlakec, turizem, pomurska-madžarska-samoupravna-skupnost
PMSNS
Podpis sporazuma

Lastnik vlakcev je sicer PMSNS, a bosta poleg občine Hodoš in Dobrovnik, vozila še v Šalovcih, Moravskih Toplicah in Lendavi. Vlakci bodo začeli voziti junija. Vlakec na Hodošu bo imel dva vagona in bo lahko naenkrat zapeljal 56 potnikov, vlakec v Dobrovniku bo v enem vagonu vozil 28 potnikov.

PMSNS je vozili kupila v okviru projekta, ki ga je podprla madžarska vlada.

Celotna naložba je vredna dobrih 300 tisočakov

Kot piše v sporočilu za javnost, je namen projekta povečanje turistične ponudbe na dvojezičnih območjih. Naložba je vredna 289.493 evrov. Celoten projekt je sicer vreden 328 tisoč evrov,  ob vlakcih so kupili še kombinirano vozilo, ki ga bodo uporabljale nevladne organizacije, PMSNS in nekatere lokalne skupnosti.

pmsns, vlakec, turizem, pomurska-madžarska-samoupravna-skupnost
PMSNS
Vlakca bosta krožila po nekaterih pomurskih občinah.