vestnik

Po Počivalškovem mnenju trenutno ni alternative aktualni vladi, NSi vedno pripravljena na pogovor

STA, 7. 10. 2020
Nataša Juhnov
Zdravko Počivalšek
Aktualno

Gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek glede možnosti za povezovanje dela opozicije z namenom oblikovati alternativo aktualni vladi meni, da v tem trenutku ni nobene alternative aktualni vladi. Minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin pa je dejal, da je NSi vedno pripravljena na pogovor.

Po Počivalškovih besedah je za vodenje vlade "treba zbrati pogum, iti na volitve, dobiti mandat in narediti, kar misliš". "Toda v tem trenutku ni nobene alternative tej vladi," je dejal za STA ob robu današnjega vladnega obiska na Koroškem.



NSi pa zanima program pobude in število glasov, ki bi jih imela v DZ, je za STA dejal Tonin. Sicer pa je NSi stranka dialoga in pripravljena na pogovor, je dodal.

Minister za zdravje in začasni vodja koalicijske DeSUS Tomaž Gantar je že povedal svoje mnenje, da zadeva ni vredna komentarja, saj je vsake toliko časa temu podoben predlog v medijih. Zaenkrat še ni slišal za dobro alternativo aktualni vladi, je dodal. Vlada po njegovem v tem trenutku dela dobro in ji je težko očitati napačne poteze.

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB so sicer danes spregovorile o povezovanju z namenom oblikovanja alternative vladi Janeza Janše. Pobudo pod imenom Koalicija ustavnega loka jim je v minulih dneh predstavil ekonomist Jože P. Damijan, ki je pripravljen postati tudi novi mandatar.

Preberite še: Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB začele pogovore o povezovanju za oblikovanje alternative vladi

stranke opozicija
Kaj zdaj berejo drugi