vestnik

Počitnice so tu. Kje jih lahko preživijo vaši otroci?

I.B., 23. 2. 2020
Nataša Juhnov
Na Osnovni šoli III Murska Sobota bodo tudi letos aktivne zimske počitnice.
Aktualno

Jutri se uradno pričnejo zimske počitnice za 82.432 učencev in učenk ter za 33.436 dijakov in dijakinj z območja Pomurske, Savinjske, Podravske, Koroške, Posavske in Jugovzhodne statistične regije. Preverili smo, kje v Pomurju pripravljajo počitniške aktivnosti za otroke.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z mentorji iz različnih športnih društev od 24. do 28. februarja na Osnovni šoli III v Murski Soboti pripravlja aktivne zimske počitnice. Vsak dan bodo otroci, stari med sedem in deset let, spoznavali različne športne panoge. 

V Pomurskem muzeju Murska Sobota bodo od 25. do 27. februarja izvajali delavnice, povezane z aktualno razstavo 100 dejstev o Prekmurju. Udeleženci bodo lahko odkrivali dejstva iz razstave, izdelali bodo pustno masko, pekli ptičke iz testa in ustvarjali odtise dejstev. 

Za osnovnošolske otroke in njihove starše pripravljajo počitniške likovne delavnice tudi v Galeriji Murska Sobota. Te bodo potekale 24. februarja, pričele pa se bodo ob 10. uri. 

dd1464a3e8e9b14573b063aa97bff4b8
Aleš Cipot
Na voljo je ogromno ustvarjalnih delavnic, tudi v Pomurskem muzeju.

Od ponedeljka do petka bo tudi v Hiši sadeži družbe v Murski Soboti potekal zimski počitniški tabor, na katerem bodo otroci sodelovali v različnih in sproščenih aktivnostih. 

V Mladinskem klubu Ljutomer na pustni torek od 9. do 15. ure pripravljajo pustno rajanje. Mladinski center Gornja Radgona bo 25. in 26. februarja organiziral ustvarjalne počitniške delavnice. Organizator obljublja zabavno preživeta dneva, poleg tega pa bodo udeleženci polepšali stene prostorov mladinskega centra.

Tudi Knjižnica Gornja Radgona bo skupaj z Ustvarjalnim društvom Art Klub 7 od 24. do 28. februarja izvajala ustvarjalne počitniške delavnice. Te bodo primerne za otroke od sedmega leta naprej, aktivnosti pa bodo povezane tako s pustom kot tudi s spoznavanjem novih pravljic in dejavnosti. 

zimske-počitnice delavnice aktivnosti pomurje otroci
Kaj zdaj berejo drugi