vestnik

Počivalšek jasen: "Svojih odločitev ne bom opravičeval in ne nameravam odstopiti"

M. Ha., 1. 7. 2020
Bobo
Zdravko Počivalšek
Aktualno

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes podal izjavo za medije v zvezi z včerajšnjim postopkom hišne preiskave

Kot je dejal, ga preiskava ni presenetila, "temveč je bila logična posledica vseh dosedanjih političnih pritiskov". Cilj vlade v času epidemije je bil pridobiti dovolj zaščitne opreme, Počivalšek pa meni, da so pri tem delovali zakonito in transparentno, kljub težkim razmeram. "Verjamem, da bodo to ugotovili tudi preiskovalni organi. Pripravljen sem predložiti vse dokaze, kar sem včeraj tudi storil. S preiskovalci sem sodeloval ves dan, od jutra do večera," je dejal v izjavi. Ob tem je še poudaril, da ni bil priprt, ampak pridržan za čas hišne preiskave, kar je običajno v teh postopkih. Želi si, da bi preiskava potekala temeljito, konstruktivno in hitro. "Agonija z zaščitno opremo se bo nadaljevala vse do trenutka, ko bodo pristojne inštitucije posredovale svoje ugotovitve. Sam sem nanje pripravljen." 

Počivalšek je še povedal, da svojih odločitev, ki jih je sprejel v času epidemije, ne bo opravičeval, jih bo pa zagovarjal. Na vprašanje novinarjev, ali namerava odstopiti, je odločno povedal, da ne, pri tem pa še dodal, da ima tudi vso podporo predsednika vlade Janeza Janše, da nadaljuje svoje delo na položaju ministra. "Po vseh teh dogodkih smo še bolj odločeni, da gremo skupaj naprej," je zaključil.

zdravko-počivalšek koronaviros epidemic-tesnobnosti maske izjava