vestnik

Počivalšek opozicijo poziva k dialogu

Vestnik, 10. 3. 2021
Andrej Petelinsek
Zdravko Počivalšek
Aktualno

Predsednik Stranke modernega centra in gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v javnem pismu opozicijo in, kot je zapisal, vse ostale sopotnike, pozval k sodelovanju.

“Pogosto trdimo, da so nam državljani na prvem mestu. Če bi to bilo res, potem ne bi vodili tako razdiralne politike, ki se kaže v izražanju odkritega sovraštva in takšne degradacije demokracije, ki nas vodi v pogubo. To je politika, zaradi katere ljudje trpijo, zaradi katere nas prehitevajo tisti, ki so nas nekoč videli kot vzor. Sam menim, da to ni prava pot in da moramo te uničevalne prakse nadomestiti s takšnimi, ki bodo delovale povezovalno,” je Počivalšek začel svoje pismo, v katerem med drugim piše, da v primeru, če do sprememb ne pride, politični razkol še naprej hromil slovensko družbo. Zato sam poziva k večjemu sodelovanju po vzoru sodelovanja v gospodarstvu. Počivalšek pri tem ne piše konkretno, na kaj točno misli, je pa možno na to sklepati tudi iz nekaterih njegovih objav na družbenih omrežjih, v katerih med drugim piše, da skušajo preko njega zrušiti vlado.

Počivalšek je javno pismo objavil pred jutrišnjo sejo sveta stranke, na kateri naj bi razpravljali tudi o naraščajočem nezadovoljstvu med člani stranke. 

Pomenljiv je tudi odziv predsednika državnega zbora in prav tako člana SMC Igorja Zorčiča, ki je zapisal, da se bodo morali s "sopotniki" najprej pogovoriti o nekaterih vprašanjih, o katerih imajo v koalicijskih SMC in SDS različna mnenja, med drugim glede imenovanja tožilcev in financiranja Slovenske tiskovne agencije.

politika smc
Kaj zdaj berejo drugi