vestnik

Počivalšek z novim pozivom: Zapiranju družbe se lahko izognemo samo z doslednim upoštevanjem pogoja PCT

R.Š., 28. 10. 2021
STA
Zdravko Počivalšek znova poziva k upoštevanju in preverjanju pogoja PCT.
Aktualno

Gospodarski minister je že včeraj opozarjal in grozil z morebitnim zaprtjem lokalov, zdaj je na celotno slovensko javnost naslovil nov poziv.

Ob naraščajočih številkah okužb, polnjenju bolnišnic s covidnimi pacienti, se vse pogosteje govori o morebitnem novem zapiranju javnega življenja, na kar je opozoril tudi minister za zdravje Janez Poklukar.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa je včeraj dejal, da je naročil strožji nadzor lokalov in zagrozil tudi z njihovim zaprtjem, če ne bodo izvajali pogoja PCT, danes pa je z gospodarskega ministra poslal nov poziv k doslednemu in odgovornemu spoštovanju PCT pogoja pri izvajanju dejavnosti.

"Nosilce gospodarske dejavnosti, njihove zaposlene in vse potrošnike pozivamo, da pogoj PCT, ki ga določa Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, izpolnjujejo, dejavno upoštevajo in preverjajo v svojih delovnih okoljih, pri svojih poslovnih partnerjih ter porabnikih njihovih storitev in blaga. Slovenska družba si ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti. Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da se v prihodnjih dneh izognemo novemu omejevanju dejavnosti in zapiranju družbe. To lahko dosežemo le z doslednim upoštevanjem pogoja PCT in drugih samo/zaščitnih ravnanj. Prepričani smo, da skupaj zmoremo premagati trenutno zdravstveno krizo in nadaljnje širjenje virusa COVID-19 ter v čim večji meri zagotoviti normalno delo in življenje v državi," je zapisal gospodarski minister.



Tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik je sicer danes člane Inšpekcijskega sveta pozval k skrajnemu intenziviranju nadzorov nad izpolnjevanjem pogoja PCT na terenu.

lockdown zdravko-počivalšek boštjan-koritnik covid-19 pct-pogoj