vestnik

Podeljeni so nazivi Moj zdravnik 2022. Priznanje tudi prekmurskemu rojaku in zdravnici iz SBMS

Vestnik, STA, 10. 6. 2022
Nataša Juhnov
V Šentjakobskem gledališču v Ljubljani so slovenskim zdravnikom z 12 različnih področij medicine podelili laskave nazive Moj zdravnik in jim s tem izkazali priznanje za opravljeno delo.
Aktualno

V Šentjakobskem gledališču v Ljubljani so slovenskim zdravnikom z 12 različnih področij medicine podelili laskave nazive Moj zdravnik in jim s tem izkazali priznanje za opravljeno delo. Prireditve se je kot častni gost udeležil tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, lanskoletni prejemnik naziva Moj ortoped.

Pri reviji Viva so na podlagi glasov svojih bralcev priznanja zdravnikom podelili že šestindvajsetič: "Glavno besedo pri podeljevanju imajo povsem navadni ljudje, največkrat bolniki, ki jih je življenje postavilo na preizkušnjo in so tako ali drugače morali priti v stik s katerim od zdravnikov." Akcija po njihovih besedah ljudem omogoči, da se na poseben način in javno zahvalijo najbolj srčnim zdravnikom in jim sporočijo, delajo dobro. Glasovanje je potekalo v enajstih določenih kategorijah, za zdravnika, ki ga bralci in bolniki niso mogli uvrstiti v nobeno od njih, pa so lahko glasovali v kategoriji Moj specialist.

Bralci in bolniki so tako nagradili pediatra Jakoba Zapuška, dermatologinjo Tamaro Levičnik, diabetologa Milivoja Piletiča, ginekologa Aljošo Preskarja, hematologa Sama Zvera, kardiologinjo Julijo Tepeš, onkologa Domna Ribnikarja, specialistko javnega zdravja Urško Ivanuš, zobozdravnika Boštjana Novšaka, revmatologinjo Svjetlano Drljača, nevrologa Dejana Georgieva in družinsko zdravnico Natašo Podbregar.

Samo Zver je prekmurski rojak, predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana, ki je leta 2021 prejel prestižno nagrado državljan Evrope 2021.

Zver
Šimen Zupančič
Samo Zver.

Julija Tepeš pa je doktorica interne medicine, s specializacijo iz kardiologije in vaskularne medicine, ki je zaposlena v Splošni bolnišnici Murska Sobota. 

julija tepeš, zdravnica, sbms
Revija VIVA
Zdravnica Julija Tepeš.

Častni gost na podelitvi je bil minister za zdravje in prejemnik naziva Moj ortoped 2021 Danijel Bešič Loredan. Na ministrstvu za zdravje so ob tem na Twitterju zapisali, da je akcija pomembna, saj posameznikom prinaša prepoznavanje za odlično delovanje v zdravstvenem sistemu. Ob tem so čestitali vsem dobitnikom priznanj in jim zaželeli uspešno delo.