vestnik

Podjetja, ki organizirajo tabore za otroke zaposlenih 

Vida Toš, 10. 7. 2018
Arhiv Dosor
Ustvarjali so hiške iz mase, podobne glini.
Aktualno

Deveto leto teče projektni teden otrok zaposlenih v domu starejših Radenci, šesto pa v podjetju Saubermacher. 

Ta teden je v radenskem Dosorju spet tako imenovani projektni teden otrok zaposlenih v domu starejših. Že devet let tako zaposleni s seboj v službo pripeljejo tudi svoje otroke, ki v Dosorju preživijo dan – ustvarjajo na delavnicah, se igrajo, družijo med seboj in s stanovalci ter seveda s svojimi starši. Letos bo tako en teden počitnic v domu preživelo kar 20 otrok.


S tem si, pravijo v Dosorju, prizadevajo vzpostaviti tesnejšo vez med otroki in starši, med sodelavci in pa tudi delovati v skladu s certifikatom, ki ga imajo – to je Družini prijazno podjetje.
Otroci pridejo ob 7.00 zjutraj in sodelujejo v aktivnostih vse do poznega popoldneva. Včeraj so najprej spoznali delo svojih staršev in drugih zaposlenih v Dosorju, nato so ustvarjali iz Das mase.


Po kosilu in počitku so pekli palačinke, česar so se izjemno razveselili. V naslednjih dneh pa jih čakajo še kulinarične delavnice, na katerih bodo izdelovali sladkorne penice in sadna nabodala, vožnja z vlakcem in še druge zanimive aktivnosti.
Za varnost in dejavnost otrok letos skrbi kar 7 sodelavcev Dosorja. Certifikat Družini prijazno podjetje, katerega prejetje Dosor upravičuje že 8. leto, poudarja kontinuirano skrb za dobro zaposlenih. Počitniško varstvo je zgolj ena izmed aktivnosti v široki paleti dejavnosti, ki vpliva predvsem na dobro počutje zaposlenih, saj jim vključitev otrok v njihov delovnik izjemno veliko pomeni, dodajajo v Dosorju.

73467aa67ae6e4a12d3db88d9e73e191
Adriana Gašpar
Poletni tabor otrok, katerih starši so zaposleni pri podjetju Saubermacher Komunala.


Pred dnevi pa so tudi našo časopisno hišo obiskali otroci, udeleženci počitniškega varstva v podjetju Saubermacher Komunala, kjer počitniški teden pripravljajo zadnjih šest let. Otroci, stari od 8 do 13 let, tako spoznavajo lokalna podjetja in spoznavajo utrip delovnega življenja.

184f1709daeee18edf913b19c1a5ccd4
Adriana Gašpar
Poletni tabor otrok, katerih starši so zaposleni pri podjetju Saubermacher Komunala.


7f9f6e08db73f6c573966eee08e66a5d
Adriana Gašpar
Poletni tabor otrok, katerih starši so zaposleni pri podjetju Saubermacher Komunala.

Arhiv Dosor
Otrokom so "počitnice" v Dosorju všeč.
Dosor projektni teden Saubermacher