vestnik

Podjetje Kocet je v stečaju

Majda Horvat, 15. 11. 2019
Majda Horvat
Avgusta lani je Kocet, ki je prej posloval s trgovsko verigo Tuš, sklenil posel z novim partnerjem, Sparom.
Aktualno

Podjetje je imelo 44 zaposlenih. Nekateri pričakovali, da trgovine ostanejo pod novim gospodarjem.

Podjetje Kocet, trgovina in storitve, je končalo v stečaju. Predlog za stečajni postopek je vložil dolžnik sam, murskosoboško sodišče pa je stečaj oklicalo 7. novembra ter zanj plačalo predujem za kritje začetnih stroškov. 

Kljub temu da so vse tri trgovine podjetja Kocet pred približno mesecem dni zaprle svoja vrata, je stečaj presenečenje. Neuradno je bilo slišati, da naj bi se zamenjali le »gospodarji«, da bi torej lastnik Marjan Kocet trgovine prodal, interes za nakup pa naj bi pokazali dve zasebni trgovski verigi. 

b2eb5c58bc8f48781c860809633dacd8
Nataša Juhnov
Marjan Kocet.

Največja trgovina je bila v Lendavi, ob njej pa restavracija, ki posluje kot podjetje Troica še naprej. Poleg te trgovine sta bili še dve, v Veliki Polani, ki jo je lastnik odprl najprej, ter Domača trgovina v objektu Merkurja v Murski Soboti. Prostor za zadnjo je imelo podjetje v najemu, preostali dve trgovini pa sta poslovali v prostorih podjetja. Avgusta lani je Kocet, ki je prej posloval s trgovsko verigo Tuš, sklenil posel z novim partnerjem, Sparom. V podjetju je bilo v tem času zaposlenih 44 ljudi.

podjetje-kocet marjan-kocet
Kaj zdaj berejo drugi