vestnik

Podjetju Virs zlato priznanje v Celju

Majda Horvat, 16. 5. 2022
arhiv podjetja
V lendavskem Virsu so si zadali, da bodo v prihodnjih petih letih okrepili prisotnost na trgih, kjer že poslujejo, in prodrli na tiste tuje, kjer jih še ni. Foto Arhiv podjetja
Aktualno

Krepijo prisotnost na zdajšnjih tujih trgih, predvsem v sosednjih državah, in vstopajo na nove

V podjetju Virs so si v strategiji trajnostnega razvoja za obdobje naslednjih petih let zadali krepitev prisotnosti na zdajšnjih tujih trgih, predvsem trgih sosednjih držav, ter vstop na nove trge v krogu tisoč kilometrov in več, pri tem merijo predvsem na nemško govoreče območje.
Priložnost vstopa na tuje trge vidijo z udeležbo na mednarodnih sejmih. Letos so bili kot razstavljavci že prisotni na domačem mednarodnem industrijskem sejmu v Celju, prav zdaj sodelujejo na sejmu MACH-TECH v Budimpešti in hkrati s partnerskim podjetjem v avstrijskem Welsu se bodo konec tega meseca predstavili še na mednarodnem sejmu tehnike v Beogradu. »Osnovni namen naše predstavitve na sejmih vidimo v utrditvi odnosov z že obstoječimi kupci in tudi dobavitelji, v pridobivanju novih kupcev, utrditvi naše blagovne znamke, oceni razmer v panogi in njenih tržnih zakonitosti ter v seznanitvi z novimi trendi,« poudarjajo v podjetju. Poleg sodelovanja na sejmih kot razstavljavec letos načrtujejo tudi obiske zaposlenih na strokovnih sejmih v Milanu, Münchnu, Hannovru in drugih.


Na sejmih se podjetje Virs predstavlja s patentiranimi produkti, kot so modularna robotska varilna celica RoboFlex, kolaborativni robot CoboFlex, laserska varilna celica LaserFlex ter programska aplikacija WeldCockpit AI, ki so plod znanja, razvoja in dolgoletnih izkušenj Virsovih strokovnjakov. Gre za specifične proizvode, ki so odgovor na potrebe trga in najzahtevnejše varilske izzive.
»Na letošnjih sejmih demonstriramo varjenje z robotsko lasersko varilno celico LaserFlex, ki velja za tehnološko dovršeno rešitev za najzahtevnejše varilske izzive proizvodnje in ji daje povsem nove razsežnosti. Na celjskem sejmu je naša aplikacija LaserFlex dobila zlato priznanje v kategoriji proizvajalcev-razvojnikov kot najbolj inovativna aplikacija, ki je bila predstavljena na sejmu,« poudarjajo v podjetju Virs.

virs priznanje