vestnik

Podjetniki prejeli priznanja za inovacije in kakovost

Majda Horvat, 29. 11. 2018
Majda Horvat
Prejemniki priznanj Pomurske gospodarskle zbornice za inovacije.
Aktualno

Pomursko društvo za kakovost in Pomurska gospodarska zbornica podelili priznanja za kakovost in inovacije.

"Odgovornost do opravljenega dela se velikokrat izgubi, zato se ustvarjanje več ne more zgoditi. Ker je motivacija povezana s kreativnostjo, se v trenutku, ko motivacije več ni, izgubi tudi kreativnost." To je v uvodu zbornika referatov Sodelovanje in kakovost, ki ga je v sklopu 24. letne konference pripravilo Pomursko društvo za kakovost (PDK), zapisala njegova predsednica dr. Daniela Zavec. Ob strokovnih referatih so na dogodku, ki je danes potekal v Jakijevi dvorani Zavarovalnice Triglav v Murski Soboti, podelili tudi priznanja in nagrade. PDK je podelilo Zlati znak za kakovost 2018 podjetju Šeruga Vac ter priznanji Naj kakovostnik 2018 Aleksandri Vogrinčič iz podjetja Saubermacher - Komunala Murska Sobota in Borisu Domanjku iz podjetja Arcont.


9a4ebe6d5fc1c39e1f8b8fbdb203ae80
Priznanje Naj kakovostnik 2018 je prejel Boris Domanjko iz podjetja Arcont.


201dddc5f422d2c20504b841cade3719
Majda Horvat
Prejemnica priznanja Naj kakovostnik 2018 je Aleksandra Vogrinčič iz podjetja Saubermacher - Komunala Murska Sobota.


Pomurska gospodarska zbornica (PGZ) pa je že sedemnajstič zapored podelila tudi najvišja priznanja pomurskim podjetjem in podjetnikom za inovacije. Zlati priznanji za inovacijo sta prejeli Lek Veterina za vodotopno dopolnilno krmno mešanico Actiferm in Roto Pavlinjek za ponton. Obe inovaciji sta prejeli tudi srebrno priznanje za inovacijo na nacionalni ravni, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije.

Nagrade tudi za učence in dijake

Strokovna komisija PGZ, ki jo je vodila dr. Majda Povše, je srebrni priznanji za inovacijo podelila samostojnemu podjetniku Boštjanu Cipotu za lesena senčila na električni pogon in podjetju Arcont za avtomatizirano vijačenje oblog za modularne osnove bivalnih enot, bronasto pa so prejele Pomurske mlekarne za digitalizacijo proizvodnje.


Dr. Branko Škafar pa je podelil tudi nagrade razpisa, ki ga vsako leto razpiše Študentsko podjetniški in inovacijsko raziskovalni center (ŠPIC), ki sta ga ustanovila PDK in Ekonomska šola Murska Sobota. Najboljšo risbo, Kakšne bodo hiše leta 2290, je ustvarila petletna Niša Novak iz Vrtca Murska Sobota, enota Miške ob pomoči mentorice Fride Cör, najboljši spis na temo Kakšno bo naše mesto leta 2199 je napisala devetošolka Kijara Marič Vild iz Osnovne šole II Murska Sobota ob pomoči mentorice Sabine Oletič, najboljši poslovni načrt pa so pripravili dijaki Ekonomske šole Murska Sobota, in sicer Ajda Mešič, Blažka Rous in Ria Grof pod vodstvom mentorice Betine Podgajski.

Majda Horvat
Zlati znak za kakovost 2018, ki ga podeljuje Pomursko društvo za kakovost, je prejelo družinsko podjetje Šeruga Vac. 
PGZ priznanja PDK priznanja kakovost inovacije