vestnik

Podpredsednik NZS Kacijan bo kandidiral za župana Cankove  

T. M., 15. 10. 2018
Andrej Bedek
Danilo Kacijan 
Aktualno

»Želim lepšo prihodnost občine Cankova,« pravi Danilo Kacijan, ki bo kandidiral s podporo liste občanov. Funkcijo župana bi opravljal nepoklicno, bi pa zaposlil direktorja občinske uprave.    

Kacijan pravi, da se je za kandidaturo odločil, ker meni, da cankovska občina trenutno razvojno zaostaja za ostalimi pomurskimi občinami. »Moramo zagotoviti pitno vodo vsem občanom, saj je nedopustno, da je v nekaterih naseljih še nimajo. Takoj moramo sprožiti vse aktivnosti za gradnjo prepotrebnega vrtca, saj so razmere v zdajšnjem na meji dopustnega. Dokončno moramo urediti tudi občinski prostorski načrt, da bomo mladim omogočili, da se priselijo nazaj domov,« pravi Kacijan, sicer upokojenec, ki po lastnih besedah funkcijo župana ne bo opravljal poklicno, želi pa zaposliti direktorja občinske uprave, brez katerega po njegovem mnenju občina ne more pravilno delovati. Kacijan je sicer širši javnosti znan tudi kot predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije. »S tem delom sem dobil izkušnje, ki so po mojem mnenju še kako potrebne za opravljanje županske funkcije, saj mora biti župan predvsem povezovalen.«
Župansko kandidaturo je že napovedala cankovska občinska svetnica Angela Vratuša, medtem aktualni cankovski župan Drago Vogrinčič za naš medij še ni povedal, ali bo kandidiral še enkrat.

Še en kandidat v Lendavi

Župansko kandidaturo v lendavski občini je napovedal še en kandidat, in sicer je na družbenem omrežju facebook to naredil Dejan Süč, zgodovinar, ki je zaposlen na občini. Süč bo na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat. »Zavedam se odgovornosti, ki jo z mojim dejanjem prevzemam, predvsem pa tega, da bo pot do uresničitve idej strma in nepredvidljiva. Toda Lendava potrebuje mladostni entuziazem, povezan z modrostjo tistih, ki so k izboljšanju kakovosti življenja v naši večkulturni skupnosti že veliko prispevali. Želim si sodelovanja z vsemi, ki so pripravljeni na spoštljiv in kulturni dialog ter se zavedajo, da se spremembe lahko dosežejo samo s trdim delom in jasno vizijo,« je ob tem zapisal Süč.


Občina Cankova Danilo Kacijan