vestnik

Pogačarjev Pogi team in Carthago vrtela pedale

Majda Horvat, 25. 9. 2021
Majda Horvat
Start kolesarjev je bil pred podjetjem Carthago v Odrancih, cilj v Ormožu, kjer bodo zgradili drugo tovarno.
Aktualno

V podjetju Carthago počastili praznik športa in mobilnosti. Kolesarili v Ormož, kjer bo zrasla nova tovarna. Ormoški župan Danijel Vrbnjak že snuje novo sodelovanje z Občino Odranci.

Maja letos je Tadej Pogačar podpisal z direktorico podjetja Carthago  Sandro Županec pogodbo in prevzel ključe avtodoma, ki ga je nato spremljal na poti izjemnih športnih dosežkov. Danes pa so v podjetju v Odrancih skupaj s Pogi teamom,  kolesarskim timom športnega asa,  pripravili jesensko kolesarsko druženje. Kar 66 kolesarjev se je podalo na daljšo in krajšo pot dolgo 60 oziroma 43 kilometrov, cilj pa je bil Grajska pristava v Ormožu. Tu bo namreč zrasla nova tovarna podjetja Carthago. 

"Dogodek odraža odličen preplet pripadnosti, posla in vrhunskega športa, ob podpori lokalne skupnosti. V ospredju pa je mobilnost in počastitev praznika športa," je  povedala direktorica podjetja Carthago Sandra Županec.

carthago2
Majda Horvat
Ormoški župan Danijek Vrbnjak skupaj z direktorico Sandro Županec in člani poslovodstva povezane družbe Carthago v Nemčiji.

Pedale so vrteli skupaj z zaposlenimi,  člani kolesarskega tima Tadeja Pogačarja, Kolesarskega društva Tropovci ter še nekaterih manjših kolesarskih klubov, tudi štirje člani poslovodstva matičnega podjetja Carthago iz Nemčije. Kolesarje je prišel pozdravit odranski župan Ivan Markoja, v Odrance pa je prišel tudi ormoški župan Danijel Vrbnjak, in še sam sedel na kolo ter nato v znak povezovanja krajev Odranci in Ormož zbrane spremljal v svojo občino.

carthago3
Majda Horvat
Kolesarje in vodstvo podjetja je pozdravil tudi odranski župan Ivan Markoja.

"Carthago je hitro rastoče podjetje, zato pričakujemo, da bodo z njegovim prihodom k nam rase tudi druge panoge, tako kot je to bilo v Odrancih," je povedal Vrbnjak. Ob tej poslovni povezavi med občinama pa se bo okrepilo sodelovanje med občinama še na številnih drugih področjih,  je prepričan Vrbnjak.

"Projekt v Ormožu poteka v skladu z našimi načrti. V nekaj mesecih (predvidoma v letu 2023) bomo na tej lokaciji postavili našo novo tovarno,"  je čas gradnje napovedala direktorica Sandra Županec.  

carthago5
Majda Horvat
Direktorica Sandra Županec pripravljena na nov izziv.

carthago pogi-team tadej-pogačar nova-tovarna