vestnik

Pokal Slovenije: Mura z Rogaško, Nafta z Ankaranom Postojno

Tomo Köleš, 22. 6. 2018
Jure Zauneker
Aktualno

Na Brdu pri Kranju so bili izžrebani tudi pari 1. kroga Pokala Slovenije. Tekme bodo 15. avgusta. Grad bo gostil Aluminij, Turnišče pa Krško. Luka Bobičanec je bil proglašen za najboljšega nogometaša 2. SNL.

Na Brdu pri Kranju niso bili izžrebani samo pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ampak tudi pari 1. kroga Pokala Slovenije v naslednji sezoni. Gre samo za eno tekmo, srečanja pa bodo 15. avgusta. Mura bo gostovala v Rogaški Slatini, ostali trije pomurski predstavniki pa bodo igrali doma. Nafta bo gostila Ankaran Postojno, Grad Aluminij, Turnišče pa Krško. V MNZ Lendava je pokalni zmagovalec že znan, to je Nafta 1903, v MNZ Murska Sobota pa se bosta v finalu še pomerila Mura in Grad. Datum še ni točno določen, lani je bila finalna tekma v Beltincih 30. julija.

2679a767d4c9427f3bffbbe5413b4cdf
Jure Zauneker
Nogometaši Beltinec bodo v 1. krogu 2. SNL gostovali pri Vitanestu iz Bilja.

No, Lušt Beltinci in Nafta 1903 pa sta po žrebu dobila že tudi svoje nasprotnike v novi sezoni 2. SNL. V 1. krogu, ki bo 5. avgusta ob 17.30, bodo Beltinci gostovali še pri enem novincu, Vitanestu iz Bilja, Nafto pa doma čaka derbi s Kalcerjem iz Radomelj.Na Brdu so proglasili tudi najboljše nogometaše minule sezone. Luka Bobičanec iz Mure je tako postal najboljši igralec sezone v 2. SNL.

Aleš Cipot
Luka Bobičanec je bil proglašen za najboljšega nogometaša minule sezone v 2. SNL.