vestnik

Od četrtka do sobote tudi v Pomurju novi dnevi cepljenja

STA, Vestnik, 10. 1. 2022
Jure Zauneker
Dnevi cepljenja.
Aktualno

Minister za zdravje Janez Poklukar je ob širjenju nove koronavirusne različice omikron napovedal nove dneve cepljenja od 13. do 15. januarja z geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej, V treh dneh bodo vsi cepilni centri odprti od 8. do 20. ure, naročanje pa ne bo potrebno.

Cilj akcije je precepiti čim več ljudi s prvim, drugim ali tretjim odmerkom. "Vsakdo šteje in vsak odmerek zaščite šteje. Odločitev za cepljenje je odločitev za zdravje in za vrnitev v življenje, kot smo ga poznali pred marcem 2020," je dejal Poklukar. Poudaril je, da v peti val vstopamo s "prenizko precepljenostjo, preobremenjenimi bolnišnicami in izčrpanim kadrom". Nove cepilne dneve vpeljujejo, ker ne vedo, kaj bo družbi in zdravstvenemu sistemu prinesla nova koronavirusna različica omikron.

poklukar, januar, cepimo se
STA
Poleg cepljenja je Poklukar pozval tudi k organizaciji dela od doma.

Po njegovih besedah je v zadnjih dveh tednih različica omikron namreč izpodrinila delto. Štetje okuženih z omikronom zato, kot pojasnjuje, nima smisla, "saj so z veliko verjetnostjo vsi potrjeni primeri okuženi z različico omikron". Izpostavil je, da je cepljenje smiselno tudi za prebolevnike. Cepljenje priporoča od enega do šest mesecev po prebolelem covidu-19 za necepljene in po treh do šestih mesecih za cepljene prebolevnike.

murska-sobota, dnevi-cepljenja, zd-murska-sobota
Jure Zauneker
Dnevi cepljenja.

V ZD Murska Sobota bodo dnevi cepljenja potekali v ambulanti za cepljenje, in sicer od četrtka do sobote med 8. in 20. uro. V enakih terminih tudi v ZD Lendava - glavni vhod. Informacije za ostale ZD bomo dodali, ko bodo informacije na voljo. 

cepljenje koronavirus epidemija