vestnik

Poklukar se je danes javno cepil. V novi aplikaciji prvi dan več kot 20 tisoč prijav

Vestnik, 7. 5. 2021
Bobo
Janez Poklukar in Mario Fafangel.
Aktualno

Minister za zdravje Janez Poklukar se je sestal s predstojnikom Centra za nalezljive bolezni Mariem Fafanglom. Slednji je Poklukarja tudi javno cepil s cepivom AstraZeneca.

V odzivu ob obisku je Poklukar tudi povedal, da se je v novi aplikaciji za cepljenje proti covidu-19 v slabem dnevu prijavilo več kot 22 tisoč ljudi. "Z odzivom na novem portalu Zvem smo več kot zadovoljni. To je pomemben korak naprej in prava pot," tako zdravstveni minister. Kot smo poročali včeraj, se je treba po novem prijaviti na portalu Zvem. Več o postopku prijave najdete TU

Poklukar je po cepljenju dejal, da je želel z dejanjem pokazati, da so cepiva varna, učinkovita, in da vanje kot minister verjame. "Verjamem, da je cepivo najboljše orožje zoper epidemijo. Vabim vse državljane, da pristopijo k cepljenju in na ta način premagamo virus oziroma zaključimo epidemijo," je pozval in dodal, da je od nas in naše precepljenosti odvisno tudi to, kako bomo izšli v poletje. 

Poročali smo tu že o tem, da se bodo v ponedeljek lahko tudi mlajši od 50 let. Še vedno pa bodo imele prednost prioritetne skupine. Mario Fafangel o tem pravi, da je trenutek, ko je cepljenje postalo splošno dostopno vsakomur, prelomen. Dodaja, da je to tista prelomnica ko se začne epidemija končevati. 

janez-poklukar mario-fafangel cepljenje zvem