vestnik

(Hodoš) Pokrili bodo izgubo javnega zavoda

D. N., 11. 1. 2021
Nataša Juhnov
Ludvik Orban: »Občina bo krila 60 odstotkov nastalega primanjkljaja, preostalih 40 odstotkov pa MNSS Občine Hodoš."
Aktualno

Svetniki so na zadnji seji potrdili rebalans proračuna za leto 2020.

Člani hodoškega občinskega sveta so soglasno sprejeli rebalans proračuna za leto 2020. »Za obravnavo rebalansa smo se odločili zaradi vključitve nekaterih novih postavk in manjše uskladitve na posameznih postavkah,« je na seji povedal Ludvik Orban, župan Občine Hodoš. Ena izmed večjih sprememb v rebalansu proračuna je financiranje Madžarske narodne samoupravne skupnosti (MNSS) Občine Hodoš. »V sprejetem proračunu leto 2020 je bilo predvideno financiranje v višini okoli 71 tisoč evrov, sedaj pa smo ta znesek povečali za deset tisoč evrov,« je svetnikom povedala računovodkinja Katalin Bunderla.

mladinski-dom-hodoš, hodoš, javni-zavod-za-turizem-in-promocijo-hodoš
Javni zavod za turizem in promocijo Hodoš
Hodoški svetniki so se odločili, da bo občina pokrila del lanske izgube javnega zavoda za turizem in promocijo. Foto Občina Hodoš

Župan Orban je predstavil še kritje izgube Javnega zavoda za turizem in promocijo Hodoš v višini 1450 evrov. Javni zavod, ki med drugim upravlja mladinski dom na Hodošu, je imel lani zaradi epidemije koronavirusne bolezni izpad prihodkov s področja turizma in prenočitev. Primanjkljaj bosta pokrili ustanoviteljici – Občina Hodoš in MNSS. »Občina bo krila 60 odstotkov nastalega primanjkljaja, preostalih 40 odstotkov pa MNSS Občine Hodoš. Za plačilo primanjkljaja javnega zavoda smo se odločili predvsem iz enega razloga. Ob negativnem poslovanju javnega zavoda ob koncu leta se namreč ne bi mogli to leto prijavljati na javne razpise oziroma kandidirati za nepovratna sredstva,« je pojasnil Orban.
Občinski svetniki so potrdili še elaborat o oblikovanju cene storitev javne službe oskrbe s pitno vodo v občini, niso pa podprli včlanitve v Murski inštitut za razvoj infrastrukture zaradi visokih stroškov včlanitve in visoke letne članarine.

hodoš pomurje Vestnik