vestnik

Preverite, kaj vse se bo poleti dogajalo na lendavskem koncu

Vestnik.si, 17. 6. 2022
Jože Gabor
Novinarska konferenca.
Aktualno

Zavod za turizem in razvoj Lendava je v lendavskem Turistično-informacijskem centru predstavil kulturne in turistične prireditve od junija do septembra v mestu in okolici.

Direktorica Zavoda za turizem in razvoj Lendava Martina Bukovec je povedala, da so pripravili zelo pestro izbiro za ljubitelje kulturnih in turističnih dogodkov. Med drugim bodo organizirali koncert Crvene jabuke, Medžimurski sejem, karavano kulture v okviru srbskih dnevov, noč muzejev, predstavila pa se bodo tudi kulturna društva.

Osrednje dogajanje bo potekalo konec avgusta in v začetku septembra, ko bosta Bogračfest s tekmovanjem v kuhanju bograča in Lendavska trgatev s povorko ljudskih običajev.

Do konca septembra načrtujejo še balet pod zvezdami, dan ribje


čorbe, ribiške dneve na Hotizi, Pomurski galop v Dolgi vasi in še mnogo drugih dogodkov za vse generacije, med drugim tudi koncerte znanih glasbenikov.

Ob tem še dodaja, da so dopolnili tudi ponudbo v Turistično-informativnem centru. Poleg spominkov in izdelkov rokodelcev so turistom na voljo še vina, marmelade, med in bučno olje.

DSCF4589
Jože Gabor
Ponudba v Turistično-informativnem centru.

Podžupan, ki opravlja funkcijo župana Ivan Koncut je dodal, da bodo poskrbeli, da bodo obiskovalci v turistični pisarni in drugje po občini dobili čim več informacij o turistični ponudbi. Meni, da je v lendavski občini veliko možnosti za razvoj turizma, zato se bodo v prihodnje temu še bolj posvetili. 

DSCF4591
Jože Gabor
Ponudba v Turistično-informativnem centru.

Evgen Lazar, vodja ziplina pri Turistični zvezi Lendava pa je dodal, da bodo konec meseca začeli s turističnim produktom zipwine, kjer bo večernemu spustu po ziplinu sledila degustacija lendavskih vin in lokalna kulinarika v stolpu Vinarium Lendava.

tic-lendava zavod-za-turizem-in-razvoj-lendava lendava poletje