vestnik

Policija: Izvedli bomo poostren nadzor na "Midnight car meet Murska Sobota 6"

Vestnik, 3. 7. 2020
Nataša Juhnov
Opozarjajo, da dogodek ni prijavljen pri pristojnem organu, tako da ne gre za organizirano javno prireditev.
Aktualno

Policisti so včeraj prijeli tri državljane Maroka, ki so v Gornjo Radgono prispeli skriti na podvozju priklopnika. Opozarjajo tudi na poostren nadzor jutrišnjega dogodka Midnight car meet Murska Sobota 6, ki ni prijavljen pristojnim organom.

Policisti PU Murska Sobota so na družabnih omrežjih zasledili, da se bo jutri, 4.julija, v nočnem času v okolici trgovine OBI Murska Sobota izvedlo zbiranje ljubiteljev predelanih vozil "Midnight car meet Murska Sobota 6". Opozarjajo, da dogodek ni prijavljen pri  pristojnem organu, tako da ne gre za organizirano javno prireditev.
Ker se pričakuje, da se bo na dogodku zbralo več kot 50 ljubiteljev takih vozil in obiskovalcev, bodo policisti navedenega dne izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem Odloka in ostalih predpisov ter zoper kršitelje ustrezno ukrepali.
Z namenom preprečevanja širjenja virusa, je vlada sprejela Odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi v RS, ki določa da je prepovedano zbiranje ljudi, če se zbere več kot 50 ljudi.
Tujci so zaprosili za azil
Policisti so bili včeraj, okrog 13. ure obveščeni, da se v bližini vhoda v podjetje v Gornji Radgoni nahajajo sumljive osebe. Na kraju so bili prijeti trije državljani Maroka, ki so ilegalno prestopili državno mejo, skriti na podvozju polpriklopnika, ki ga je voznik, državljan Bolgarije peljal iz Srbije preko Hrvaške in Madžarske v Slovenijo v podjetje v Gornjo Radgono, kamor je prišel raztovorit tovor. Tujci so v postopku zaprosili za azil.