vestnik

Danes poostren nadzor nad parkiranjem na prostorih za invalide

Vestnik, 3. 12. 2020
Saso Bizjak
Parkirni prostor za invalide.
Aktualno

Na območju PU Murska Sobota sta bili tako v letošnjem letu ugotovljeni dve kršitvi nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide.

Danes je mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami, zato bo policija posebno pozornost posvetila odnosu udeležencev v cestnem prometu do teh ranljivih skupin.
Vozniki motornih vozil namreč pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami.  Na območju PU Murska Sobota sta bili tako v letošnjem letu ugotovljeni dve kršitvi nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide, v enakem obdobju lanskega leta pa sedem. 

invalidi
sta
Parkirno mesto za invalide

V 17. točki četrtega odstavka 65. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je določeno, da parkiranje ni dovoljeno na označenem parkirnem prostoru za invalide. Parkiranje na tem prostoru je dovoljeno le osebam iz prvega odstavka 66. člena Zakona o pravilih cestnega prometa, njihovo vozilo pa mora biti označeno z veljavno parkirno karto. Za kršitev te določbe je predpisana globa v višini 80 evrov.
policija invalidi poostren-nadzor
Kaj zdaj berejo drugi