vestnik

Policisti pred pustnim vikendom: Prireditve in druga praznovanja so prepovedana

STA, 12. 2. 2021
Dani Mauko
Policija pred pustnim vikendom in pustnim torkom poudarja, da so še vedno v veljavi številni protikoronski ukrepi. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Policija pred pustnim vikendom in pustnim torkom poudarja, da so še vedno v veljavi številni protikoronski ukrepi. Prireditve in druga praznovanja so prepovedana, prav tako pa tudi množično zbiranje ljudi, so navedli na Policijski upravi Koper.

Hkrati policisti izpostavljajo, da med vožnjo ni dovoljeno uporabljali pustne maske. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč določa, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Med takšno opremo in naprave sodijo denimo pustne maske, slušalke in telefon.

Poleg tega so spomnili, da je problematika vožnje pod vplivom alkohola, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v pustnem času še bolj izrazita. Alkohol in droga pripomoreta k nepravilnim ravnanjem voznikov, ob tem pa pogosto tudi hitrost vožnje ni prilagojena stanju in lastnostim ceste, prometnim razmeram ter znanju in izkušnjam voznika, so navedli. Alkohol in droge ne sodijo za volan, so poudarili.

policija praznik opozorilo
Kaj zdaj berejo drugi