vestnik

Policisti v Podlehniku prijeli večje število migrantov

V.M., 13. 5. 2019
Aktualno

Minuli konec tedna so po Sloveniji obravnavali več kot 70 nezakonitih prestopov meje

Policisti policijske postaje Podlehnik so minulo nedeljo v Veliki Varnici v občini Videm pri Ptuju, prijeli skupino 21 tujih državljanov, ki je nezakonito prestopila državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo.Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je bilo v skupini, ki sta jo vodila Bolgar in Turk, 19 državljanov Iraka in dva državljana Turčije, od tega osem otrok.


Med postopkom so ugotovili, da je skupina s kombijem potovala iz Sarajeva proti Sloveniji. Državno mejo iz Bosne in Hercegovine v Hrvaško so prepluli s čolnom, pri tem pa naj bi jim pomagal še neznani Alžirec. Vsi so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v azilni dom.

e1dca8cd49244840b50c1aa9f741ae63
Sašo Bizjak
21. oktober 2015 - Rigonce - meja - begunci - policija na konjih ob meji - meja - Desk: _Notranja (tags: Notranja - Sreda - 21102015 - 10211) - Avtor: Sašo Bizjak Fotografija Sašo Bizjak


Na mejnem prehodu Obrežje pa so že v petek popoldne ob vstopu v Slovenijo v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak pri pregledu tovornega dela našli dva Pakistanca in tri Afganistance, ki sobili skriti med tovorom. Vseh pet so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.
Policisti Policijske uprave Novo mesto so ta konec tedna prijeli še deset migrantov iz Alžirije, Egipta in Pakistana na območju krajev Drašiči, Cerov Log in Kapele, postopki z njimi pa še niso zaključeni.
Še bolj pestro je bilo konec tedna na območju Policijske uprave Koper, kjer so od petka obravnavali 36 ljudi, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Kar 32 so jih obravnavali policisti na območju Ilirske Bistrice, dva koprski, po enega pa kozinski policisti in policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe. Štirje prebežniki so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih prepeljali v azilni dom, ostali pa bodo po zaključenih postopkih vrnjeni na Hrvaško. Na območju ljubljanske policijske uprave pa so policisti prijeli in obravnavali državljana Irana in Alžirije.

migranti begunci policija poostrena kontrola meje