vestnik

Policisti v polni opremi: V nesreči so zasegli pištolo 

ABE, 13. 8. 2018
Nataša Juhnov
Nevsakdanji dogodek se je zgodil na parkirišču pri nakupovalnem središču BTC. 
Aktualno

Dva zasega plinskih pištol v treh tednih. Policisti, ki ničesar niso prepuščali naključju, saj so zaradi morebitne nevarnosti nosili neprebojne jopiče, prosijo za pomoč, da bi lažje razjasnili vse okoliščine dogodka.

Murskosoboški policisti so pretekli četrtek, 9. avgusta, ob 12. uri obravnavali prometno nesrečo pri nakupovalnem središču BTC v Murski Soboti. "Enemu udeležencu je bila v postopku zasežena plinska pištola. Ker okoliščine dogodka še niso razjasnjene, podrobnejših informacij zaradi interesa preiskave zaenkrat ne moremo podati," so sporočili policisti o nevsakdanjem dogodku.
Po besedah očividcev policisti med postopkom ničesar niso prepuščali naključju, saj so nosili neprebojne jopiče.


"Policisti zaradi razjasnitve okoliščin dogodka drugega udeleženca in morebitne priče naprošamo, da pokličejo na telefonsko št. 113, na anonimno številko policije 080 1200 ali na Policijsko postajo Murska Sobota na številko 02 522 44 00," so še sporočili murskosoboški policisti.
Četrtkov dogodek je bil sicer že drugi v treh tednih, kajti že 24. julija so policisti na enem od parkirišč v Murski Soboti zasegli plinsko pištolo.

b579847f2b312ba74cf99d91b0ffef1e
Nataša Juhnov
Policisti še niso razjasnili vseh okoliščin.

"Policisti so v Murski Soboti pri rednem delu 38-letnemu občanu zasegli plinsko pištolo. Po določilih Zakona o orožju spada plinsko orožje v kategorijo D2. Plinsko orožje je sicer dovoljeno orožje, vendar ga je potrebno prijaviti, kar pa kršitelj ni storil in za orožje ni posedoval ustrezne orožne listine, priglasitvenega lista. Zaradi kršitve Zakona o orožju so policisti plinsko pištolo zasegli in bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek," so 24. julija poročali policisti.

policija pištola temno nesreča
Kaj zdaj berejo drugi